Zondagse belevenissen

Lieve mensen,

De wekker gaat om half 10, lekker rustig wakker worden op de zondagmorgen. Nadat we ons aangekleed hebben mogen we aanschuiven aan de rijk bedekte ontbijt tafel. Heerlijk gebakken ei met spek, plakjes worst, kaas, eigengemaakte honing en jam en mierzoete bosvruchten thee. Het lijkt wel op opgewarmde limonade.

We lopen naar de kerk en om 11.00 uur begint de dienst. We waren met ongeveer 70 personen in de kerk. Zin voor zin wordt de preek vertaald naar het Engels door dhr. Lajos. We zingen tegelijk psalmen op dezelfde wijs in 2 verschillende talen wat begeleidt wordt door een keyboard. Een traditie in de kerk is om de jarige van de afgelopen week te feliciteren. Dus Mathilde….. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Daarna spreekt Henk namens de groep een dankwoord aan de gemeente en zongen we de gemeente tot slot psalm 134:1 en 3 toe.
Een deel van de jeugd verzamelde zich rondom de piano om nog enkele Engelse liederen te zingen.

Terug gekomen in onze gastgezinnen wacht ons een maaltijd. We eten vooraf getrokken kippensoep met vermicelli. Toen kwam de kip…… De trotse gastheer vertelde dat hij hem zelf had geslacht. Tot onze verbazing lagen er 3 echte meegekookte kippenpoten met klauwen erbij… (zie foto kippenpoot) Gelukkig was er één van ons die nog wel zin in kip had……dachten we onze buik vol te hebben kwam er een volle schaal met pasta en ….. kip! Tot slot nog een heerlijk kersencake toetje.
Na deze heerlijke KIP-maaltijd vertrokken we weer richting de kerk en hadden we een bijeenkomst met de jongeren. We hebben gezamenlijk gezongen en alweer gegeten. De gemeente had gezorgd voor heerlijke sandwiches en de welbekende opgewarmde limonade.
Voor de nodige ontspanning hebben we een kleine wandeling gemaakt door het dorp.

Om 18.30 uur luisteren wij naar een Nederlandse preek van ds. D. Heemskerk.
Daarna gaan we weer naar onze gastgezinnen terug en er stond weer een maaltijd voor ons klaar. Wat krijgen we nu weer voorgeschoteld?
Heerlijk Hollands eten; varkensschnitzel, aardappel puree en huisgemaakte salade.
Nu is het tijd om ons lekker op te frissen en naar bed te gaan. Het is hier ondertussen 23.15 uur. We kijken uit naar onze werkplaats, wat staat ons daar te wachten?????? We hopen weer tot morgen.

Leuke gebeurtenissen dag 2 Vreemd geluid

Eén van onze stafleden werd al vroeg in de ochtend wakker van een vreemd geronk. He?! Snurken die meiden van de groep zo? Of zijn het de jongens die snurken? Tijdens het ontbijt vraagt ze wie er zo hard snurkt. Niemand weet het. Wacht, zou het onze gastheer zijn?! We vragen het hem door knorrende geluiden te maken. Zou hij de boosdoener zijn?
De gastheer lacht en begrijpt wat er bedoelt wordt met het gesnurk. Hij grijnst en zegt trots: ‘Ah, das ist mein Schwein!’ En laat ons na het ontbijt vol trots zijn varken zien. Gelukkig, we hoeven ons geen zorgen te maken over het snurken bij ons in de groep.

groetjes,

Hendrik, Jan, Bernadette en Gerthine

2 reacties op “Zondagse belevenissen”

  1. Mooi dat jullie zo met elkaar kunnen samen zijn. Sterkte de komende dagen en een goede tijd verder. We leven met jullie mee, dus kom maar met je verhalen en foto,’s. Hart.gr familie Schipaanboord

  2. Ook wij leven met jullie mee, heel mooi, dat jullie de krachten mogen krijgen om het werk te volbrengen.
    Hartelijke groeten fam. Manschot