Dagverslag 28 juli 2018

Goedenavond,

Deze dag begon niet als alle voorgaande dagen, vandaag waren verschillende mensen al vroeg uit de benen om onze zieken bij te staan. Doordat er verschillende zieken waren hebben we de mensen moeten verdelen onder de projecten en hebben deze dag met wat minder arbeiders door moeten brengen. Door onze goede flexibiliteit en inzet was dit voor ons team natuurlijk geen probleem. Na wat overleg en een stevig ontbijt zijn wij zoals altijd van start gegaan.

Instortingsgevaar
Uit deze groep waren veel zieken, alleen Josan en Evert Jan bleven over. Hierdoor hebben andere leden hun project achter gelaten om hen te gaan helpen. Zonder een groot team en ondanks de hitte was dit voor hen een productieve dag. Aan de buitenkant van de aanbouw zijn planken aangebracht om de buitenmuur te vormen. Dit is momenteel voor de helft voltooid, de binnenmuren worden met gipsplaten gemaakt. De wanden zijn geheel geïsoleerd, en voor een kwart van gipswanden voorzien, en plafond 1/3. Het begint dus mooi vlak te worden.
Wat nog gedaan moet worden: buitenmuur de helft nog voorzien van planken, rond kozijnen aftimmeren, binnenmuren en wanden verder van gipsplaten voorzien, naden dicht stuken, vloer tegelen, wanden en plafond sauzen, toilet afmaken…. Nog genoeg te doen dus.

Vangnet voor ouderen.
Door de zieken zijn er vandaag twee mensen bij een ander project aan de slag gegaan, hierdoor bleven wij met 5 man over. Doordat ook een leidinggevende zich niet fit voelde is deze groep zonder de leiding van start gegaan. Ons zelfvertrouwen in de ervaring was genoeg om de dag door te pakken. Na deze dag ligt de vloer van de slaapkamers er voor 90% in en verder is de laatste muur op wat kleinigheden voltooid. Zoals elke dag hebben we weer een heerlijk bakje koffie gekregen en was de maaltijd voortreffelijk.

Moedig
Hier hebben onze Roemenen, Istvan & Istvan, hard geholpen. Zij hebben de helft van de badkamer getegeld, wat uiteindelijk voor het Hollandse oog niet perfect was. Verder zijn de kozijnen afgewerkt door middel van koven bouwen. Na wat schilderwerk was de dag snel voorbij en was het weekend!
Volgende week komt de badkamer klaar en is het hele huis weer bewoonbaar. (hopen we)

Waar voor je geld.
Onze dames hebben weer door hard werken veel gedaan. Drie deuren zijn in de grondverf gezet en twee andere kozijnen afgelakt. Na wat irritaties door kleurverschil in de aflak. Ze hebben er nu een transparante lak op gesmeerd. Deze kleur leek nog steeds erg dor. Maandag zien we het resultaat en waarschijnlijk is dit dan perfect. Volgende week moeten de muren nog gekalkt worden, alleen moet hier de verf nog voor komen.

Deze week is er veel werk verricht en hopen dit tempo door te zetten en alles succesvol af te ronden.

Groeten Basjan, Herbert en de deelnemers.

Één reactie op “Dagverslag 28 juli 2018”

  1. Ha allemaal, erg leuk en interessant om de dagverslagen te lezen. Jullie verzetten veel werk lees ik wel. Goede zondag, veel succes en beterschap voor de zieken.
    Groeten henrike en sjanine

Geef je reactie