Dagverslag 27 juli 2018

Hoi Allemaal,

Vandaag hadden we dan eindelijk onze eerste echte vrije dag. We stonden na relatief lange nachtrust op om gezamenlijk te snavelen.
Om stipt half negen stond de Roemeense touringbus voor om ons te rijden naar Praid.
Daar aangekomen hebben we met z’n allen genoten van de kürtos, een Roemeens recept waarvan je tanden uit je mond rollen. Het is te vergelijken met Hollandse arretjescake.

Nu is het zo dat ook Roemeense buschauffeurs graag betaald worden. Dit kan gemakkelijk afgetikt worden aan de chauffeur i.p.v. aan de busmaatschappij. Zo gezegd zo gedaan; Onze penningmeester ging braaf naar de Raiffeisen bank om het benodigde bedrag te pinnen. Roemeense automaten werken nogal eens anders dan de Nederlandse. Na de transactie viel vanmorgen de automaat uit. Zwart scherm. Gevolg; geldbedrag afgeschreven en geen contanten die uit de automaat komen rollen. Dit zijn van die typisch Roemeense akkefietjes… De Chauffeur wilde na dit akkefietje kennelijk snel naar huis, inhalen in haarspeldbochten op 1200 meter hoogte in de bergen was geen probleem voor deze man! Hoog in de bergen hebben we een stukje gewandeld, gegeten en een groepsfoto gemaakt. Tijdens de wandeling hield niet iedereen zijn voeten droog… een verdween zelfs ondersteboven in de grond, en werd nog even nagetrapt.

Onder leiding van onze dominee Istvan zijn we door de bergen gegaan en langs verschillende dorpen gekomen. Aan het einde van de rit zijn er nog wat souvenirs ingeslagen bij lokale ondernemers. Ook hier hebben we laten zien dat wij goede Hollanders zijn, er is een hoop afgedongen.

Alles is goed gegaan, en we zijn na lange uren in de bus, die door veel mensen werd benut om nog enkele uren slaap in te halen gearriveerd bij ons verblijf. Vervolgens zijn we voor onze doen nog aardig op tijd aangekomen op het door ons gereserveerde restaurant. Tot ieders verrassing werden we verwelkomt door de vrouw des huizes en haar rechterhand. Het volledige personeel van het Elderly home was aanwezig bij dit overheerlijke diner.
Tegelijkertijd hebben we tijdens dit diner afscheid genomen van onze geliefde leiding Gerco Lagemaat en Henrik Roza. Wat hebben zij een tijd en energie gestoken om deze werkvakantie te laten slagen!

Nu gaan wij te bedde stijgen om morgen weer te kunnen werken!

See you later,
Joost & Bas en de goegemeente.

Geef je reactie