Dagverslag 26-07-2016

Dag lief thuisfront,

Hier is weer een verhaaltje over vandaag. De dag begon zoals gewoonlijk om half acht met ontbijt. Hier kregen we te horen wat de planning was. De indelingen voor de projecten waren iets anders dan gewoonlijk.

Hiline en Henk gingen samen met Solva naar de sociale projecten. Ze reden meer dan honderd kilometer en hebben weer verschillende ‘grannies’ bezocht. Bij één granny woonde ook haar dochter en kleinkinderen. Zij werden verrast met bananen en snoepjes, wat ze geweldig vonden!

Bij ‘de laatste loodjes’ zijn drie plafonden geplaatst, waarvan er nu twee helemaal klaar zijn. Het stucwerk is bij dit project ook afgerond. De eigenaren van het huis zorgden weer goed voor ons, we kregen pannekoeken, rijk belegde sandwiches en stukjes meloen. Morgen is, hopelijk, het project helemaal afgerond.

De overige deelnemers gingen naar ‘de blijde gezichten.’ Hier hebben we de muren gestuct, in maar lieftst drie verschillende kleuren. (‘Echt kunst!’ aldus stucspecialist Meneer van den Berg). Gelukkig vonden de bewonders het allemaal ook ‘Jo, jo!’ (Goed, goed). Ook zijn de muren in het middelste kamertje gesausd en zijn we daar bezig om het plafond te plaatsen.

Vanavond hebben we vrij, er zijn verschillende plannen gemaakt, sommigen gaan lekker zwemmen in het zwembad in Oradea, anderen willen nog even naar de stad en weer anderen duiken vanavond lekker vroeg hun bed in om de te korte uurtjes slaap in te halen.

Tot morgen!

Liefs,

Arian en Jenniek

3 reacties op “Dagverslag 26-07-2016”

  1. Dag bouwvakkers! Wat een talent komt er naar boven drijven, sommigen gaan er letterlijk van door het dak?Erg mooi wat jullie er allemaal van maken en ook de dankbare gezichten geven aan dat jullie goed bezig zijn! Persoonlijke contacten worden denken wij voor lang bewaard als herinnering! Super om de verslagen te lezen en wij hopen op een behouden thuiskomst! Groet Johan en Anna

  2. Wat hebben jullie weer hard gewerkt vandaag! Volgens mij houden ze aan deze projecten ook vrouwelijke bouwvakkers over…
    Nog even over gisteren: Zit ik er erg ver naast als ik denk dat Henk-Jan één van die vier “gekken”was? Op de Filipijnen at hij een bevrucht ei dat al 18 dagen bebroed was, een ei met een compleet kuiken erin dus. Deze ijskoude duik was voor hem dus een “eitje” 🙂
    Veel succes morgen met de laatste loodjes! 🙂

  3. Fijn jullie verslagen te lezen en de foto’s te zien. Wat hebben jullie weer veel kunnen doen! Wat een vreugde voor de ‘ontvangers’ en gelukkig ook voor de ‘gevers’! dank dat jullie ons als thuisblijvers mee laten kijken en beleven. Dank ook dat jullie dit alles wilden doen, (ook namens ons). Behouden thuiskomst gewenst en sterkte met afscheid nemen! Groeten, Elly de Reus.

Geef je reactie