Dagverslag 25 juli 2018

Goedenacht weer. Hierbij ons dagverslag van woensdag 25 juli 2018.

We gaan er maar vanuit dat jullie de verslagen ‘s ochtends lezen bij het ontbijt, want ’s avonds wordt het wel vaak laat hier. Vandaag hebben we weer hard gewerkt. Vanmorgen zijn we begonnen met een heerlijk ontbijt wat bestond uit yoghurt, vleeswaren en geklutst ei. Daarna zijn we allemaal naar ons eigen stekkie vertrokken.

Allereerst nog een foto van onze jarige opperhoofd van gisteren op de stoel staand, toegezongen door het hele terras…

Instortingsgevaar
Vandaag zijn we begonnen met de bekisting slopen van het beton wat gisteren is gestort. Ook zijn de kozijnen en het raamwerk gezet. Dit was een flinke klus in die hitte. Een tweetal dames zijn begonnen met het maken van de basisframe van het toilet en het graven van een gat in de grond. Dit alles werd aangestuurd door onze geweldige stamhoofd Evert-Jan. Vol gas hebben de werklieden hun topprestaties geleverd. Voldaan en wel belandden ze in de bus richting Casa Diaconala.

Moedig
Vanmorgen zijn deze Samaritanen met frisse moed weer begonnen. De heren gingen verder aan de badkamer. Daar is vandaag veel veranderd. De muren zijn betimmerd en gipsplaten zijn daar weer op vast gemaakt. Na heel wat tel-, meet- en zaagwerk is deze klus door de hard zwetende mannen verricht. De dames hebben in deze warmte op de knieën de hele keuken geboend, van de vloer tot het plafond toe. De meubels zijn van de kant gesleept, schoongemaakt en teruggezet, waarbij onder een hoop gegil, spinnen en vliegenpoep tevoorschijn kwam.
Het schilderwerk van de deuren en kozijnen is afgerond en als afsluiting kwam Iboya met een hoop Hongaars gebrabbel weer met een tas ijsjes aangelopen.

Vangnet voor ouderen
De dag begon thuis met voeding voor de inwendige mens, toen we op het project aankwamen kregen we voeding voor de geest. De dominee hield een korte meditatie die hij voorbereid had voor ons en wilde dit graag delen. De volgende lading piepschuim is tegen de wanden gelijmd, later is het met pluggen vastgezet. Ook is binnen de ondervloer gelegd, hier hopen we morgen laminaat op te leggen.
De gastvrijheid voerde een boventoon, iets waar we allemaal iets van kunnen leren. De dominee waar we waren kreeg bezoek van een andere ds uit Hongarije. Zij ontmoetten elkaar vandaag voor het eerst en aten ook met ons mee. Ze gingen met elkaar om als echte vrienden, dit was erg mooi om mee te maken.
Het eten was werkelijk fantastisch! We worden erg verwend, het beste wordt voor ons op tafel gezet!

We hopen dat jullie weer genoten hebben van ons verhaal! Sterkte met de warmte en tot snel!

Lieve groeten,
Jaap en Elseline en de rest van de beunhazen

Één reactie op “Dagverslag 25 juli 2018”

  1. Eindelijk zijn we in de gelegenheid om jullie verslagen te lezen en jullie foto’s te zien! Mooi om te horen hoeveel werk er al weer is verzet. Succes met alles wat nog gaat komen!! Het zal het nodige zweet blijven kosten ?… maar daar krijgen onze Roemeense broeders en zusters dan heel wat beters voor terug. God zegene jullie!!

Geef je reactie