Dagverslag 22 juli 2019

Beste lezers,

Zaterdagavond gingen een aantal van de groep op zoek naar een meertje waar ze lekker konden zwemmen. Dat ging goed tot er getankt moest worden. Er was per ongeluk benzine in plaats van diesel getankt, waardoor de bus na een aantal kilometers niet meer verder kon rijden. En dat was circa 20 minuten van Bodo vandaan. Fred, Marcel en Leander zijn naar de bus gegaan om de benzine uit de bus te halen om daarna de goede brandstof er weer in te doen. Na veel moeite, bloed, zweet en tranen kwamen ze, stinkend naar de benzine, weer terug.

De volgende ochtend is een gedeelte van de groep in Tipari naar een Hongaarse dienst geweest van dominee Ferri. De rest van de groep is ’s middags in Bodo naar de kerk geweest. Omdat wij daar aanwezig waren, was het gelijk druk. Aangezien daar op een gewone zondag maximaal 20 mensen aanwezig zijn. Man en vrouw zaten gescheiden. Uiteraard kregen we niets van die dienst mee, aangezien de dominee gewoon in het Hongaars gepreekt heeft, maar het was wel bijzonder om dat een keer mee te maken. Aan het einde van de dienst hebben wij de gemeente toegezongen. Onze psalmen hebben dezelfde wijs als de Hongaarse psalmen, waardoor de gemeente tegelijk mee ging zingen in hun eigen taal. Aan het einde van de dienst heeft de staf aan de gemeente verteld wat wij als stichting komen doen.

’s Avonds hebben we in groepjes bijbel-studie gehouden. De bijbel-studie ging over de roeping van Gideon. Dit hebben we gedaan aan de hand van een boekje waarin een aantal vragen stonden die we met elkaar hebben behandeld.

Maandag was de eerste klusdag. ’s Ochtends ging de wekker van Fred, Marcel, Jan Karel, Julian en Mark al heel vroeg. Zij zijn alvast materialen bij de projecten wezen brengen om zo tijd te winnen voor de rest van de dag. En dat zag er zo uit:

Met uitzondering van Eline en Jelinde, die die dag voor de boodschappen, de was enz. hebben gezorgd, is iedereen na het ontbijt vertrokken naar zijn eigen project. Rond half 9 waren we daar en konden we aan de bak!

De ‘Bodo-groep’ heeft een begin gemaakt met het aanleggen van de elektriciteit, de opbouw van het dak, de vloer geëgaliseerd (wat helaas mislukt is), het kozijn gemaakt en geplaatst.

De ‘Tipari-groep’ is begonnen met het opruimen van de rommel, stucen, het schuren en het verven van de deuren en de kozijnen. De mensen die daar wonen waren in het begin niet blij dat wij kwamen, maar na een paar grapjes in gebarentaal was het ijs gebroken en waren we weer vriendjes.

De ‘Lugoj-groep’ heeft een begin gemaakt met het slopen van het plafond in de keuken, opnieuw uitzetten van het plafond en het aanbrengen van de voorstrijk voor het verven. Dat leverde vieze haren en vieze armen op. Na veel moeite en gebruik van wasbenzine hebben ze dat gelukkig wel weer van de armen gekregen.

Na het eten heeft een gedeelte van de groep weer verkoeling gezocht in het welbekende meer.

Foto’s worden later geplaatst in verband met een storing op de website.

3 reacties op “Dagverslag 22 juli 2019”

  1. Jó Napot, wat een belevenissen en meemaakzaken 😉 die jullie niet snel vergeten. Fijn dat jullie een goede start hebben gemaakt (niet alles kan meezitten), we wensen jullie veel werkplezier en gezelligheid met elkaar. hgr

  2. Mooi om te lezen dat jullie aan de slag zijn gegaan. Veel sterkte met de klussen en geniet ook van de vrije dag morgen DV!

  3. Trots op mijn man en zoon en op jullie allemaal!! Het is bij jullie ook warm en toch hard aan het werk voor jullie naasten, super!! Een fijne dag voor jullie morgen, even ontspannen en bijtanken….

Geef je reactie