Dagverslag 21-07-2017


Dag allemaal,

Vandaag zijn wij allen weer hard aan de slag gegaan bij verschillende projecten. Erg leuk is het om te zien hoe hard iedereen zijn best doet om er het beste van te maken. Ook is het erg mooi om te zien hoe gastvrij iedereen is en hoe dankbaar de mensen zijn voor het verzette werk.

Graag willen we elk project apart langslopen.

Ten eerste het project ’de laatste loodjes.’

Zo te zien is op de foto’s zijn we bij dit project hard opgeschoten. De wanden zijn gestuct en er zijn voorbereidingen getroffen om morgen verder te gaan. De bedoeling is om morgen een vloer te gaan storten en om de wanden te gaan sausen. Dit project is al een heel eind op weg en zal binnenkort worden afgerond!

Ten tweede het ‘sociaal project’.

De dames en Arian zijn vandaag met Solva en haar collega langs arme gezinnen geweest met voedsel, kleding en andere nodige producten. Hoe arm de Roemenen/Hongaren hier ook zijn, het zal ze er niet van weerhouden om drinken en wat lekkers op tafel te zetten.  Er ontstonden gezellige gesprekken en mooie momenten. Een voorbeeld daarvan was een oude vrouw die door haar zwakte niet meer naar de kerk kon komen.  Samen met haar hebben wij een aantal psalmen gezongen, waaronder psalm 42. De melodie is hetzelfde waardoor we in onze eigen taal met elkaar konden zingen. Het was een ontroerend en dankbaar moment.

Als laatste het project ‘blijde gezichten’.

Bij dit project is er heel veel werk verzet. Zoals op de foto’s te zien is, hebben we met elkaar het plafond in elkaar gezet. Ook hebben we met elkaar de gang uitgegraven om daar morgen een vloer in te storten, evenals de woonkamer. Dit vergt soms enige creativiteit, omdat het bankstel niet meer de kamer uit kan. Met een beetje fantasie hebben we het voor elkaar gekregen om de bank op 4 pootjes te zetten, waardoor wij toch een vloer kunnen storten. De wanden van de woonkamer zijn opgevuld met specie en deze zullen morgen bij leven en welzijn worden geverfd. Erg leuk is het om te zien hoe blij de mensen zijn met het werk dat verzet is.

Vanaf thuis kunnen jullie niet veel voor deze mensen betekenen, maar jullie kunnen hen allen wel gedenken in gebed.

&nbs

Groeten Mariëlle en Sander

2 reacties op “Dagverslag 21-07-2017”

  1. Al zoveel werk gedaan. Wat mooi om te zien hoe jullie je jonge krachten mag geven aan deze mensen, die zo dankbaar zijn. Soms in tranen. Dat zal je nog meer energie geven. De Heere gedenken hun en jullie in het werk. Ook de stafleden in hun verantwoordelijkheid. Hartelijke groet.

  2. Veel succes met verven vandaag (zaterdag), want we krijgen net een foto binnen dat de verf door de auto is gegaan, hopen dat jullie genoeg hebben en de auto weer schoon krijgen! SUCCES! Wel gezellig met elkaar klussen.

    Hartelijke Groeten,

    Fam. Van den bosch
    Har

Geef je reactie