Dagverslag 20 juli 2019

Aankomst

Hallo familie, vrienden en kennissen,

Graag willen wij jullie onze eerste dagen omschrijven.

Een groep (over het algemeen) enthousiaste jongeren verzamelde zich vrijdag 19 juli om half 8 bij de kerk in Rhenen. Ds Labee heeft de werkvakantie met ons geopend door het lezen van een gedeelte uit Richteren 6 (i.v.m. de Bijbelstudie die wij tijdens de werkvakantie hebben en ook naar aanleiding van de brief van ds Ferri), gebed en we hebben samen een psalm gezongen. Na de opening gingen we met de auto naar Dortmund.

Daar kwamen we rond 10:15 aan, we moesten wel een tijdje wachten want ons vliegtuig had drie kwartier vertraging. Na lang wachten, vervelen en elkaar beter te leren kennen konden we eindelijk het vliegtuig in.

Om 16:00 uur landden wij op Timisoara.

Met een busreis van bijna 2 uur onder onze billen kwamen we aan bij ons verblijf.

De kamers werden natuurlijk gelijk verdeeld door de vrouwen, maar toen wij op het bed gingen zitten kwamen wij erachter dat wij alleen de bodem hadden van de boxspring en de jongens onze matrassen. Dat was een tegenvaller. Hier waren een paar meiden het niet mee eens en zij hebben dan ook na een hoop gezeur, gesjor en gelach een matras op hun bed gekregen.

De lange reis en de eerste spanningen zaten erop en toen konden we echt beginnen aan onze werkvakantie.

De mannen onder ons hebben op creatieve wijze een kampvuur in elkaar geflanst. En bankjes waar we met zijn allen genoten van een hapje en een drankje. De eersten doken al wat eerder hun bed in dan de rest. Zij zijn wakker gebleven tot Jaap, 1 van de werknemers jarig was om 12.00! we hebben hem gefeliciteerd en zijn toen langzamerhand naar bed gedruppeld.

De volgende ochtend zijn sommigen al vroeg uit bed om dingen te inspecteren bij de toekomstige projecten. Anderen bleven lekker in bed luieren tot ze er echt uit moesten. We hebben ontbeten en zijn toen een werkplanning gaan maken. De meiden hebben alle ruimten met een doek en een dweil flink onder handen genomen. De mannen hebben het gereedschap uitgezocht en klaargelegd.  Toen hebben we taart gegeten voor de verjaardag van jaap. Marcel en Fred zijn in de middag nog even technische informatie wezen opdoen om een goed werkplan te kunnen maken voor de groep. Er is in de middag lekker gerelaxt in de zon en met een stel meiden hard gewerkt aan een stapel pannenkoeken. Die waren met 10 minuten bijna allemaal al op!

Hartelijk bedankt aan alle sponsoren, ook de bedrijven die een logo hebben op het poloshirt!

Foto’s volgen later in verband met een storing op de website.

2 reacties op “Dagverslag 20 juli 2019”

  1. Beste Jaap, nog van harte gefeliciteerd. Ik wist niet dat je ook mee was.
    Ik hoop dat de foto’s er snel op komen. zeggen vaak meer dan veel woorden 🙂
    Ik ben, naast de projecten waar jullie aan werken, ook wel benieuwd naar de mensen… waar bestaan de gezinnen uit die jullie helpen, en helpen ze jullie?

    Heel veel succes daar, en ook veel plezier samen natuurlijk.
    Groet vanuit Holland

  2. Aangezien we de Kempen en de Limburg ondertussen al een aantal keren hebben bezocht, gooien we het dit jaar over een andere boeg: de kampplaats van dit jaar bevindt zich namelijk in Sankt-Vith, gelegen in de Eifelstreek. Sankt-Vith is na Bullingen de grootste gemeente van Luik en ligt pal naast de grens met Duitsland. De kampprijs bedraagt net zoals vorig jaar 150 euro. Aangezien de kampplaatsen, het vervoer en de prijzen van het eten de laatste jaren stevig zijn gestegen, kunnen wij niet anders dan een prijs van 150 euro vragen. Wij kunnen u wel verzekeren dat deze kampprijs voor vele jaren NIET zal wijzigen. De kampprijs van 150 euro mag je overschrijven op rekeningnummer van Chirojongens Kalfort: BE16 7332 3230 0074. Gelieve dit te doen voor 7 juli 2019 .

Geef je reactie