Dagverslag 2 Augustus 2018

Dag familie, vrienden, kennissen, Samarita-vrienden en belangstellenden,

Het schrijven van een laatste dagverslag, wat een gek gevoel! Er liggen 12 mooie, bijzondere en indrukwekkende dagen achter ons en we zijn stil en dankbaar voor deze mooie herinneringen. Dankbaar dat alles zo goed mocht verlopen en er geen (ernstige) ongelukken zijn gebeurd. We zijn gespaard en danken God voor alles wat hij ons in deze tijd gaf.

Mocht u/jij een trouwe dagverslag-volger zijn geweest dan weten jullie vast al meer van alle bezigheden, projecten, mooie bijbelstudies, kerkdiensten, avondjes/dagjes uit en dorre grappen. Allen via deze weg ook hartelijk dank voor het meeleven, dat deed ons goed!

Om jullie nog even mee te nemen naar onze laatste dag, afgelopen donderdag 2 Augustus. De wekkers stonden vroeg, 06.00 en iedereen werd geacht stipt 06.30 aan het ontbijt te zitten. Voor sommige voelde dit meer als een ‘middernacht-snack’ gezien het tijdstip van naar bed gaan. Maar, ’s avonds een vent ’s ochtends een vent en iedereen was op tijd. Om precies 07.30 (Roemeens ‘precies’) waren de busjes volgeladen met koffers en alle werk-vakantie vrienden. Met uitzondering van familie Gardenier (de lach van Jouke en de altijd behulpzame Margrethe werden wel gemist de rest van deze dag). Familie Gardenier vertrok deze dag op doorreis naar de rest van hun vakantie, zonder werk ervoor ;-).

Na een voorspoedige reis van circa 2 uur stonden we erg op tijd op het vliegveld in Cluj. Vol goede moed, met een bakje koffie en een broodje om het aankomende uur door te komen. Althans, dat dachten we. Helaas… We zagen de tijden op het bord een aantal keer verspringen en uiteindelijk had onze vlucht ruim 2,5 uur vertraging. Nog meer tijd voor gezelligheid met elkaar. Al met al een prima vlucht gehad, wat turbelentie op het eind wat met name een paar van de dames minder prettig vonden en daardoor de rest van het vliegtuig ook ;-). Aangekomen op Dortmund werden we zelfs nog door een oud Samarita werkvakantie-ganger opgewacht om een aantal mensen naar huis te brengen. Voor de één begon de reis in een politie busje (iets met een verkeerd geparkeerde auto en toen dus weggesleept) en voor de ander achterin gepropt met 3 koffers als gezelschap. Rond 20.00 in de avond waren we dan zo goed als compleet bij de kerk in Rhenen aangekomen en hebben we gezamelijk de Heere gedankt en de werkvakantie afgesloten.

We willen iedereen hartelijk bedanken die op welke wijze dan ook aan deze onvergetelijke werkvakantie heeft bijgedragen! De sponsoren willen we in het bijzonder noemen: heel hartelijk dank voor uw giften, waardoor het mogelijk was de benodigde materialen voor de arme gezinnen aan te schaffen. Blijf voor onze broeders en zusters in Roemenië bidden!

Sola gratia!

Een warme groet,

Evert-Jan Van ’t Foort
Gerco Van de Lagemaat
Jouke Gardenier
Henrik Roza
Renate van Vulpen

Geef je reactie