Dagverslag 19-08

Jó Estet,

Vandaag is het dan toch echt zover. De laatste dag. Om 07.00uur moesten we met elkaar aan het ontbijt. We hebben heerlijk ontbeten. Na het ontbijt hebben twee meiden een speech gehouden. Dit ging over de positieve punten van elkaar  bij elke naam een leuke eigenschap. Arie kreeg nog als kado een stropdas met al onze namen erop. Dit heeft hij heel de dag met trots gedragen. Voor Corrie hadden we helaas geen cadeautje meer kunnen vinden. Na het ontbijt snel naar boven om onze spullen in de hotelkamer op te halen. Rond 08.00uur waren we klaar voor vertrek.

Onderweg werd er weer heel wat bijgeslapen, gekletst en spelletjes gedaan. We hadden een aantal tussenstops waar we koffie/eten haalde en naar de wc konden. De chauffeurs moesten ook met regelmaat wisselen omdat er bij de meeste toch wel slaapgebrek was. De reis ging erg voorspoedig. Weinig file en rustig op de weg. Hierdoor waren we eerder dan de planning was in Woerden. Met elkaar hebben we nog geëindigd en afscheid genomen. Snel de bussen uitladen en daarna uitgebreid afscheid nemen. Het voelde wel een beetje raar om afscheid te nemen omdat je in een korte tijd veel samen hebt meegemaakt. We gaan elkaar zeker nog weleens zien want er zijn hechte vriendschappen ontstaan en ook een aantal vakantieliefdes.

Terugblik van Arie:                                                                                                                                                                                 Zo aan het einde gekomen van onze werkvakantie is het tijd voor reflectie. Terugkijken en vooruitblikken. 16 jonge mensen besloten zich op te geven voor een werkvakantie. In de periode voor de vakantie zijn ze druk bezig geweest met het verzamelen van sponsorgelden. Hoe succesvol iedereen geweest is, is te zien op deze website. Maar uiteindelijk ben je dan als groep van 18 (bijna) volwassenen 13 dagen bij elkaar. Mooi om te zien hoe zoveel verschillende mensen echt een hechte groep worden. Allemaal verschillende kwaliteiten en karakters. Iedereen brengt in wat hij of zij gekregen heeft. Als staf hebben we genoten van deze prachtige jonge mensen. Verschillende keren hebben ze blijk gegeven van een gedegen voorbereiding bij een dagopening of sluiting en hebben ze het Woord laten spreken. Het samen stilstaan rond Gods Woord brengt verbinding. Thema’s als rust, werk en studie, zonde en vergeving, zoeken en vinden, verdriet, zorg en eenzaamheid, tijd, eindtijd en eeuwigheid en uiteindelijk het thema toekomst kwamen langs. En op al die thema’s geeft Gods Woord een antwoord. Steeds weer: twee wegen, tweeërlei uitkomst. Werken of op bezoek gaan bij de allerarmsten doet ook iets met je. Wat zijn de dingen waar je je in Nederland soms zo druk over maakt toch relatief. Niemand zal meer dezelfde zijn. Deze ervaring heeft iedereen (blijvend) veranderd. Prachtig om mensen een iets beter bestaan te bieden. Maar nog mooier is dat een groot deel van het sponsorgeld ook besteed kon worden aan groot-letter-Bijbels voor de gemeente van ds. Visky. Hij vertelde dat in de afgelopen jaren de vraag vaak was: geef ons te eten (letterlijk), maar dat nu meer en meer de vraag komt naar geestelijk voedsel: wij willen de Bijbel waaruit u preekt, kunnen lezen. Veel van het werk dat gedaan is, is op de achtergrond gedaan. Ds. Visky vergeleek degene die alle materialen heeft verzameld die we nodig hadden voor de projecten met de jongen uit de geschiedenis van de wonderbare spijziging. Deze jongen bracht de vijf broden en twee visjes mee, maar is verder niet bekend. Het brood werd door de Heere Jezus gezegend en gebroken. Zijn discipelen deelden het uit, maar van de jongen wordt niets meer gehoord. Jij bent als deze jongen, zei de dominee in het voorjaar. Ook heeft hij aangegeven dat vooral het enthousiasme van een groep jongelui die iets komen aanpakken van groot belang is. Niet in de eerste plaats dat hun huizen opgeknapt worden, is belangrijk, maar de hoop die gegeven wordt op een mogelijk betere toekomst en de moed om dingen weer aan te pakken.

Vanavond hebben we afscheid van elkaar genomen. Misschien zien we elkaar weer terug, maar misschien ook niet. Hoe het ook zij, we mogen samen terugkijken op een fijne werkvakantie, waarin ook mooie dingen zijn opgebloeid.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor het meeleven tijdens deze weken en hopen dat u de mensen in Roemenië niet vergeet. En als jullie als deelnemers aan deze werkvakantie iets blijvends willen doen dan kunnen jullie via https://dorcas.nl/projecten/adopt-a-granny-oradea/ een granny steunen. Hoe deze mensen leven hebben jullie zelf kunnen zien.

Bedankt voor het lezen en bijhouden van onze verhalen!

 

2 reacties op “Dagverslag 19-08”

  1. Het was fijn om regelmatig de ervaringen van de groep te kunnen lezen. Dankbaar dat het een goede werkvakantie is geweest, zowel voor de mensen daar als voor de groep. Dankbaar voor een behouden thuiskomst. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn in de goede zin van het woord.

  2. Hartelijk dank voor jullie verhalen via de blog daardoor kregen we een indruk van het mooie werk wat jullie mochten doen Wat is het mooi dat jongeren op deze manier hun vakantie willen besteden.We hopen van harte dat jullie werk daar mag gebruikt worden tot uitbreiding van Gods Koninkrijk.We zijn dankbaar dat de Heere jullie allen weer veilig thuis bracht.

Geef je reactie