Dagverslag 1 augustus 2018

Lieve familie en vrienden,

Onze laatste werkdag was aangebroken. Vanmorgen zaten we om 8 uur aan het ontbijt. De oogjes worden steeds kleiner, en daarnaast het besef dat de vakantie er bijna opzit!
De projecten zijn vandaag zo goed als afgerond.

Instortingsgevaar
Hier zijn de laatste loodjes gelegd. Binnen in de aanbouw (waar we uiterst trots op zijn) is getegeld, gevoegd en gesausd. Daarnaast hadden we ook een aanzienlijke hoeveelheid rommel opgebouwd, dus dat moest weer opgeruimd worden.
Heel de dag werden we vergezeld door de kids, die het fenomeen “opruimen” heel goed begrepen, ideaal.
De moeder van het gezin was vandaag aanwezig bij het kookproject, dus kwam in de namiddag thuis, met wat kleinigheden voor de kids, waaronder een bellenblaas. Het was een heel leuk idee, de kinderen dronken het echter op.. Máár, zo bliezen ze wel een paar bellen met hun mond 😉

Moedig
Bij tante Bets zijn vandaag de vloertegels gelegd. Herbert heeft hier, samen met een van de Istvannen, goed werk verricht, en zo het project zo goed als afgerond.

Vangnet voor ouderen
Vanmorgen zijn hier 3 teamleden naartoe gegaan. Jan-Willem, Basjan en Thirza. De rest van het team is onderverdeeld over andere projecten. De laatste pluggen zijn de muur ingeslagen en de laatste rommeltjes zijn opgeruimd en de boel is schoongemaakt. Er is rustig aan gewerkt met een hoop lol en gezelligheid. De lunch is nog gegeten bij de dominee en zijn vrouw, waarna er afscheid genomen werd. De dominee heeft de 3 teamleden een flesje zelfgemaakte walnotenpalinka meegegeven, zijn grote trots! Jan-Willem, Basjan en Thirza zijn hartelijk uitgezwaaid, waarna ze door zijn gereden naar Sabed, om bij het project ‘instortingsgevaar’ te kijken. Dit met een voldaan gevoel; het project is goed geslaagd!

Waar voor je geld
Hier is veel geschilderd, gesausd, schoongemaakt en opgeruimd. Er is vandaag een viertal mannen aan de arbeid geweest. Fluitje van een cent voor ze, dat sauzen. Zou je zeggen..
Toch kregen ze het voor elkaar om van top tot teen wit beschilderd thuis te komen 😉
Uiteindelijk zijn de meubels weer op hun plek gezet en hadden we een fantastisch eindresultaat!

Kookproject
De dames, exclusief Thirza & Lisanne, hebben vandaag weer met een groep vrouwen gekookt hier in het bejaardentehuis. De pannen zijn naar buiten verkast en hier is door de dames heerlijke goulash gemaakt.

Vanavond gaan we nog genieten van onze laatste avond met elkaar. We hebben een heerlijke bbq met elkaar gehad & onze dank betogen aan Ilona, voor de gastvrijheid, de goede zorgen & de fijne tijd die we hier hebben gehad.
De koffers zijn ingepakt, de slaapkamers opgeruimd en de wekkers staan weer vroeg!

Dit was het dan, ons laatste dagverslag hier in Roemenië geschreven.
Morgen hoopt één van de stafleden het laatste dagverslag te schrijven, dan wordt het weer even afkicken voor ons.

Lieve groetjes Thirza, Lisanne & de andere vakantiegangers.

2 reacties op “Dagverslag 1 augustus 2018”

  1. Hele goede terug reis allemaal! Ik hoop je morgen in gezondheid te zien lieve Els. I miss you ❤

  2. Jullie hebben goed werk verricht, toppers! Goede reis naar huis vandaag!

Geef je reactie