Dagverslag 26-07-2018

Dag lieve volgers van ons Roemenië blog,

We zijn vandaag weer lekker vroeg gestart, met een goed ontbijt & heel veel gezelligheid.
Op de planning stond vandaag een diner in het lieflijke plaatsje bij Erica en haar familie, waardoor we op tijd naar de projecten vertrokken en zo vanmiddag iets eerder konden stoppen en op tijd vertrekken richting ons diner 🙂
Hier hebben we genoten van een heerlijke goulash soep, die door heel veel lieve mensen met liefde en vooral heel veel tijd voor ons bereid is. Het was heerlijk & we waren allemaal heel dankbaar voor de gastvrijheid!

Nog een heugelijk feit van deze dag;
Onze geliefde stafleden Jouke & Renate zijn veilig gearriveerd, nu hebben we de groep even helemaal compleet, heel veel gezelligheid dus!

Instortingsgevaar
De werkzaamheden omtrent het realiseren van de aanbouw werden enthousiast voortgezet. De ochtenduurtjes zijn heerlijk om vol gas aan de bak te gaan, omdat de hitte dan nog goed te overzien is. Er werd verder gewerkt aan het plaatsen van kozijnen, de deur en het constructiewerk van de muren. Ook gingen drie dames aan de gang met het wc hok (ook wel: “poepje laten ruiken”). Oh en onze big boss Evert-Jan heeft de taak op zich genomen om het dak op te gaan er daar golfplaten op aan te brengen, waar hij overigens ook een wespennest ontdekte en liet ontwaken. U begrijpt wel, lichtelijke paniek bij de dames 😉
Verder werden we weer goed verwend met een goed gevulde soep als middagmaal. Met liefde bereid zeggen we dan altijd, dus daar genieten we van.
Al met al konden we eind van de middag weer met een voldaan gevoel vertrekken!

Moedig
Bij dit project werd verder gewerkt aan de badkamer door onze toppers: Gerco, Herbert en Marien. Hier hebben ze bodemplaten onder de vloer gemaakt zodat het iets gelift wordt en zo wordt een mooi effect gecreëerd voor douchebak en dat de waterafvoer goed kan lopen. (kleine kanttekening: het afvoerputje zat verstopt..)
Ook zijn de laatste gipsplaten tegen de wand gemaakt zodat daar tegels tegenaan gemaakt kunnen worden.
Wederom een klein kanttekening: er ontstond een klein probleempje door het afkoppelen van de kraan. Het water bleef echter doorlopen wat een kleine waterschade veroorzaakte op de vloer en aan de gipsplaten. Máár, dit lost het team zeker goed op!
Wat niet mocht ontbreken vandaag was een heugelijke foto van Gerco en zijn grote vriendin Iboya, omdat het voor hem de laatste dag hier bij het project was.

Vangnet voor ouderen
Vanmorgen is vol goede moed verder gewerkt met het isoleren van de buitenwanden. Uitzichtpuntje is dat we begonnen zijn met het isoleren van de laatste wand 🙂
Verder is er laminaat gelegd in twee slaapkamers en een ondervloer gelegd in de keuken.
We worden hier ontzettend verwend met een heerlijke maaltijden en vandaag was het wederom voortreffelijk.
Een leuk en tegelijk weemoedig extraatje van vandaag is het volgende;
Henrik was tot onze grote spijt voor het laatst aanwezig bij het project. Hij, en zijn teamgenoten, werden echter verrast met een attent cadeau, namelijk een fles welbekende Palinka, een potje honing en een lieve kaart. Ontzettend leuk!

Waar voor je geld
Margrethe en Elseline zijn vandaag voor het eerst aan de slag gegaan bij dit project, weer een nieuwe uitdaging 🙂
Hier is begonnen met het leeghalen van de kamer, zodat de vloer afgeplakt kon worden, en met schoonmaken. De bedoeling van dit project is dat de muren worden hersteld en gesaust, kozijnen en deuren geschilderd gaan worden in de keuken, woon- en slaapkamer.
Ook zijn de kozijnen en deuren vast geschuurd, dus met de voorbereiding voor het schilderen & sauzen zit het helemaal goed.

Hopelijk heeft u weer een goed & positief beeld gekregen van onze dag. Wij hopen in ieder geval dat u ervan genoten heeft.

Lieve groetjes,

Lisanne, Marien & de rest van de toppers

Één reactie op “Dagverslag 26-07-2018”

  1. Hoi allemaal maar vooral de Roza’s,

    Ik heb zojuist even kunnen bijlezen. Wat een mooi project, schitterende foto’s en een fan-tas-tische groep. Geweldige ervaring. Super Anco, dat je ook kon meewerken aan ‘Roemenië’ waar je al jarenlang thuis veel van meegekregen hebt. Volgens mij heb jij je wel vermaakt als ik de foto’s zo zie… Bedenk, alles wat je voor je naaste broeders en zusters hebt gedaan, dat heb je voor Mij mogen doen. Goede thuisreis vandaag Henrik en de rest van de groep nog veel zegen toegewenst in de afronding van het project. Hartelijke groet, Michiel

Geef je reactie