Blubliligig

 

Gutentag

(sommige mannen hier kunnen geen Engels maar wel ein bischen Deutsch??)

Die Deutsche sprache ist eine schone sache, met dubbele puntjes op de o)

Vandaag hebben we weer heel veel gedaan. Velen vonden dit de zwaarste dag tot nu toe ??. De oprit van project ‘Onbegaanbaar’ is zo goed als klaar. Ook project ‘ Zonnehoed’ is al vergevorderd .

Wat gaat de tijd toch snel! Morgen is alweer de laatste werkdag!

Maar wat hebben we vandaag allemaal gedaan? Heeeel veel beton gemaakt voor de oprit. Met drie betonmolens en veel heen-en-weer geren verliep de samenwerking aardig goed. Nou ja, samenwerking?! Als een meisje met een kruiwagen met beton naar de weg liep, werden de mannetjes daar zooo boos. Toch bleven de meiden volhouden en gaven niet op na die boze blikken. Op een duur gaf een brompot zelfs een snoepje aan iemand. Stiekem zijn het toch wel lieverds. Wij staan hier nog steeds versteld van, dat mannen zich zo beledigd kunnen voelen als vrouwen zwaar werk doen????, maar tegen dat Nederlandse doorzettingsvermogen zijn ze niet opgewassen.

De zon hielp deze dag ook nog een handje mee zodat we rond het middageten aardig rood en nat waren. Het middageten bevatte net als altijd als voorgerecht soep en als nagerecht gebakjes. Maarrrr we kregen een heerlijk soort van gefrituurde pastaflapjes met gehakt erin en in de vorm van een appelflap.

Na het eten gingen we weer verder met de oprit, die na nog meer bloed, zweet en tranen eindelijk ‘klaar was’.

Maar bij beton bleef het niet, ook werden de handen weer uit de mouwen gestoken en is de overkapping wit geschilderd. Morgen nog laag nummero twee en dan zijn we eindelijk klaar..

Over morgen gesproken, de groep die nog niet bij het arme gezin van project ‘Slaapprinsessen’ is geweest hoopt er morgenochtend naar toe te gaan om toch nog die mensen te ontmoeten.

De andere bikkels gaan nog een straatje van beton maken, vanuit het schuurtje die in de overkapping zit, naar het pad en de finishing touch van de beide projecten.

De laatste klodders dus nog, maar de sfeer zit er nog steeds goed in.

Om de meeste beton- enverfklodders van ons af te boenen gingen we eind van de middag met een klein clubje naar het meertje, al mocht dat niet baten en zitten we nog steeds onder de witte verf.

Vanavond hebben we zoals gewoonlijk een kampvuur opgestookt ?en hebben we zelfs voor de eerste keer onder de overkapping getafeltennist?.

Jol pihenj (gutenacht ?)

3 reacties op “Blubliligig”

  1. Super te horen dat jullie het naar je zin hebben, en daarnaast jullie medemens te helpen! Nog een goede werkdag gewenst!

  2. Jullie zijn bikkels zien we!?nog een fijne laatste werkdag! En goed afscheid toegewenst en Anna een dikke knuffel ?

  3. Bedankt voor jullie blogs. Leuk om met jullie mee te kijken en te lezen. Jullie hebben hard gewerkt en er is veel bereikt. Tegelijk hebben jullie de verschillen tussen Oekraïne en Nederland ervaren.
    Nog een fijne afsluiting daar en een goede reis terug naar huis.

Geef je reactie