Bijna zover….

Lieve familie en vrienden,

Bijna is het zover… nog één nachtje slapen en dan hopen we onze reis naar Oekraïne te gaan maken. Rond 12.30 uur verzamelen we ons op het vliegveld in Eindhoven om met elkaar de lunch te gebruiken en de laatste informatie met elkaar uit te wisselen en een zegen te vragen over onze reis! Om 15:40 uur hopen we onze vliegreis te aanvaarden en om 17:50 uur in Debrecen aan te mogen komen. Daarna worden we opgehaald en naar onze bestemming Mezogecse gebracht.

Vorige week zaterdagavond hebben we een uitwisselingsavond met elkaar gehad in Wijk en Aalburg, ds. W.M. Mulder heeft hierin zijn ervaringen verteld hoe de mensen uit Oekraïne een beroep op hem deden om daar steun te verlenen. Op wonderlijke wijze zijn er contacten gelegd met het bestuur van de Stichting Samarita. De contacten in Oekraïne zijn tot stand gekomen en de eerste werkzaamheden zijn al volop gebeurd. De dominee wenste ons als groep tenslotte veel vakantiewerkvreugde toe, in het Engels: joy! Met wel deze betekenis: Jesus other and yourself. In deze volgorde is de ware vreugde te vinden en mogen we echt dienstbaar zijn voor onze naaste!

Veel voorbereidingen zijn er getroffen. We hebben als groep 3 informatiebijeenkomsten gehad. Tijdens één van onze bijeenkomsten was ook ds. Atilla Pal in ons midden. De komende zondagen hopen we ’s morgens de kerkdiensten van de huisgemeenten te bezoeken.

Hard is er gewerkt door de deelnemers, er is op diverse manieren acties gehouden om het geld binnen te halen voor het werkproject. Zoals een sportieve fietstocht door weer en wind, puddingbroodjes, appelflappen, verse aardbeien, pannenkoekenbuffet, ontbijtservice…. Het resultaat mag er zijn!

De deelnemers hebben door deze acties laten zien dat ze van aanpakken weten, dat beloofd wat in Oekraïne… Ook zijn er diverse collectes gehouden en de logo-sponsor-actie was een groot succes!

De voor- en achterzijde van onze shirts zijn bedrukt met de diverse logo’s. Morgen hopen we onze eerste actiefoto te gaan maken!

We willen u hartelijk danken voor uw overweldigende steun! Deze financiële steun is ontzettend mooi, want hiermee kunnen we het project afronden! Daarnaast hopen we sociale activiteiten te hebben met de Roma’s en de zigeunerkinderen. Voor hen nemen we Kinderbijbels en ook Bijbelse lectuur en een pocketboekje van de Christenreis van Bunyan mee, dit in hun eigen landtaal! Het enthousiasme is erg groot en ieder heeft er zin in!

We hopen u elke dag op de hoogte te houden van onze ervaringen en belevenissen, volgt u ons dagelijks op de site?

Hartelijke groeten van ons allen!

Één reactie op “Bijna zover….”

  1. Beste vrienden, een behouden reis en gezegende tijd bij de vrienden in Oekraïne. Groet hen hartelijk van mij. Hrt. gr. WMR