Afscheid en terugreis…

Beste thuisfront,

Vanmorgen was het dan echt zover, de laatste morgen in Oekraïne was aangebroken. Om 05.00 uur liepen onze wekkers af… Een laatste écht Hongaars ontbijt stond voor ons klaar, met een lunchpakket voor onderweg.

Om 06.00 uur verzamelden we ons bij de kerk, waar 2 auto’s en een bus klaarstonden. Onze koffers en tassen werden in geladen. Na een voorspoedige rit en check bij de Hongaarse en Oekraïense grens, kwamen we ruim op tijd aan op het vliegveld in Debrecen. We nemen afscheid van dominee Pal en dominee Jula, die veel met ons hebben opgetrokken tijdens de werkvakantie. Na het inchecken van onze koffers hebben we met elkaar de lunch gebruikt en genoten van een ijsje.

Na een grondige check van onze handbagage en diverse deelnemers werden gefouilleerd konden we ons verzamelen in de gate. Waar we diverse andere Nederlanders ontmoeten die ook voor projecten naar Oekraïne waren geweest, diverse ervaringen werden gedeeld. We kregen te horen dat het vliegtuig enige vertraging had opgelopen i.v.m. onweerswolken…

Tijdens de start van onze vliegreis ondervinden we turbulentie, gelukkig duurde dit niet lang. Daarna hebben we een voorspoedige vliegreis, met een prachtig uitzicht op en in het wolkendek. Tijdens de landing worden er diverse foto’s gemaakt, het uitzicht is prachtig!

Rond 15.30 uur landen we op het vliegveld in Eindhoven en komen we allen behouden aan. We worden hartelijk ontvangen door onze ouders, familie en vrienden.

De werkschoenen die ons elke dag veel stevigheid gaven, waardoor we wel tegen een stootje konden en waar we vele voetstappen mee hebben gezet in Oekraïne en liedbundels worden ingeleverd. We nemen afscheid van elkaar en hopen binnenkort foto’s en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Allen hartelijk gegroet en tot ziens!

Nicoline