Donderdag 1 augustus

Lieve vrienden en bekenden,

Na een bijzondere periode in Tirgu Mures kijken wij dankbaar terug op alle mooie momenten! We zijn allemaal weer veilig thuisgekomen en nu is het aan ons om het laatste verslag te schrijven van deze werkweek.

We gaan even terug naar gisteravond. U heeft al kunnen lezen over de gezellige barbecue, maar de avond was nog niet voorbij. We sloten namelijk af met een spel waarin we op een interactieve manier feedback gaven aan elkaar. Iedereen kreeg te lezen en te horen welke positieve eigenschappen we deze week bij elkaar hebben opgemerkt. Het was leuk om te zien hoe mensen hier positief op reageerden!

Toen het spel afgelopen gaf Jaap nog een korte speech. (Op zijn briefje stond niet voor niets: ‘praat veel’! ;)) Het was namelijk de vierde toespraak die hij die avond hield. Toen het spel was afgelopen, werden er nog wat wandelingen gemaakt, vonden er enkele flinke stoeipartijen plaats, en beleefden we een hoop plezier! Zo rond twee uur – half drie, lagen de meesten wel onder de wol. Helaas, ging om half vier de wekker alweer..! Was dat even schrikken!

Maar met veel tegenwoordigheid van geest, werden alle spullen in de bus geladen, de etenswaren opgemaakt, en daar gingen we dan. Weggebracht door Joseph en Mihai Bácsi. Je kon wel merken dat we goed wakker waren, want in plaats van naar de vertrekhal te lopen, wandelden we op ons gemakje, naar de aankomsthal. Gelukkig waren er een aantal mensen die begrepen dat we zo niet in Dortmund konden komen. Snel gingen we alsnog naar de vertrekhal, passeerden de douane en konden plaatsnemen in het vliegtuig. De vlucht verliep voorspoedig, evenals de autorit richting Rhenen.

Toen we aan kwamen rijden bij de kerk in Rhenen, stonden er al veel ouders en andere familieleden op ons te wachten. We hebben het meeleven reuze gewaardeerd! Marco sloot de week met ons af door psalm 46 te lezen en hij eindigde toen met gebed. We mogen de Heere danken voor Zijn wonderlijke bewaring in Roemenië, voor de trouw die Hij ons heeft gegeven maar ook voor de gezelligheid, fijne gesprekken en ontmoetingen. Evenals de onderlinge verbonden- en betrokkenheid.

Nog even iets speciaal gericht aan de groep: Bedankt! Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan, jullie inzet, vrolijkheid, gesprekken en alle andere dingen. We wensen jullie veel zegen en sterkte in studie, werk en persoonlijke omstandigheden! En we hopen: Tot ziens!

We willen nog afsluiten met een couplet van het gezang: ‘Wat de toekomst brengen moge.’

Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heeren hand;

moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land.

Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed!

Leer mij slechts het heden dragen met een rustig kalme moed!

Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand,

loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land

Al het nodige toegewenst. We bedanken u voor uw betrokkenheid tijdens onze werkvakantie!

Een lieve groet van Sanneke en Antje