Project Panet

Vandaag in Panet het project afgerond. Het laatste gedeelte laminaatvloer is erin gelegd en de plinten zijn erop geplakt voor de afwerking. Henrik is alle kieren en spleten langsgegaan met de kitspuit en vieze vingers. We hadden nog een aantal laminaatplanken over dus de dochter kwam met het idee om vensterbanken te maken van overige laminaatdelen. Zo gezegd zo gedaan. Toen alles afgerond en opgeruimd was hebben we afscheid genomen van de bewoners die ondertussen al druk bezig waren met inrichten. De dankbaarheid is groot dat werd ondanks de taalbarrière toch goed gemerkt. Met elkaar hebben we psalm 134: 3 gezongen, beiden in onze eigen taal, maar met dezelfde inhoud. Waarna we eindigden met gebed, en we hartelijk werden uitgezwaaid. Het was erg mooi om dit project uit te voeren. We hopen zondag nog even langs te gaan met de hele groep om het eindresultaat te bekijken. We kijken terug op een mooi project en we hopen dat ze genieten van hun gele huisje.

Bij het project loze leidingen zijn vandaag spijkers met koppen geslagen, maar dan niet om het gaas vast te maken aan het hek, want dat hadden we gisteren al afgekregen. We konden aan de slag in een van de slaapkamers. Eerst moesten alle kasten leeg, daarna konden ze naar buiten. Dat gebeurde niet altijd zo zachtzinnig maar het lukte. De kamer was leeg waardoor we de muren schoon konden maken. Dat was hard nodig want er zat vooral in de hoeken veel schimmel.

Halfverwege de middag zat de verf op de muur en konden we beginnen aan de inrichting. Er moest een hoogslaper in elkaar gezet worden en ook een kast. Met een beetje passen en meten stonden ze op de goede plek. Verschil met de situatie ervoor was duidelijk zichtbaar.

Terwijl we Sjoerd leerde hoe hij het beste een muur kon schilderen waren Clazina en Maarten druk met de laatste leidingen en ze hebben ook beton gestort op de plaats waar de douche straks komt. Met een voldaan gevoel gingen we richting het lekkere eten.

Op deze nieuwe werkdag voor het project ‘mantelzorgwoning’ werden we weer warm onthaald met vers gezette koffie. De toekomstige bewoner van de woning was ook al druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor een vlotte start.

Onze hoofdtaak voor de dag was het afronden van de werkzaamheden aan de verdiepingsvloer. Als eerste hebben we een trappengat gemaakt. Waarna we ervoor zorgden dat de constructiebalken nauwkeurig werden uitgevuld, zodat de vloer waterpas zou liggen. Vervolgens legden we de houten vloerplaten op hun plek, waardoor de verdieping steeds meer vorm kreeg.

Tijdens de middagpauze werden we vriendelijk uitgenodigd om te lunchen bij kennissen van dominee Ferry. Daar werden we verwend met een smakelijke tomatenpaprikasoep, gecombineerd met gevulde paprika’s met vlees en rijst. En als kers op de taart werden we verrast met overheerlijke pannenkoeken.

Met de verdiepingsvloer gereed aan het einde van de middag, besloten we deze weer af te dekken met zeilen, om de houten platen te beschermen tegen eventuele regen en het uitzetten van het hout te voorkomen.

’s Avonds werden we hartelijk ontvangen bij de familie Van de Bruijnhorst, waar we genoten van een Hongaarse maaltijd bestaande uit macaroni met kip in saus. Het uitzicht vanaf hun huis, gelegen op een berghelling, was adembenemend en maakte het diner nog specialer.

Met een tevreden gevoel over wat we vandaag bereikt hebben en dankbaar voor de gastvrijheid van de lokale mensen, keerden we terug naar onze verblijfplaats in afwachting van een nieuwe dag maar deze keer geen werkdag.

 

4 reacties op “”

  1. Bedankt voor het meegenieten… Een compliment voor de harde werkers!! En geniet van de ‘vakantiedag’ morgen!

  2. Prachtig, wat een grote vorderingen en al een heus en compleet g(eh)eel resultaat. Mooi om met elkaar het project in dankbaarheid af te sluiten! Fijne dag morgen!!

  3. Mooi te lezen van zoveel werk wat al verzet is, met de dankbare reacties wat aan elkaar verbindt! Op verschillende plekken zijn jullie bezig…zo loop je elkaar niet in de weg en hebben jullie eind van de werkdag elkaar héél wat te vertellen.
    Morgen een welverdiende dag uit met extra ontspanning en verkenning in de natuur en omgeving. Geniet van dit alles en een goede tijd verder met elkaar toegewenst !!

  4. Wat mooi om te zien! Zoveel prachtige projecten. Wat kun je zo veel voor mensen betekenen. Fijne dagen verder. Geniet ervan.

Geef je reactie