Een enthousiaste start!

Nu zijn we dan eindelijk aan de slag. We zijn met elkaar naar een opslagloods gereden, waar we de benodigde spullen hebben opgehaald: verf, rollers, primer, schoonmaakdoekjes, plamuurmessen, behang, laminaat, stapelbedden, een keuken, noem maar op…

Vervolgens zijn we in drie groepen verdeeld en zijn we in drie verschillende huizen aan de slag gegaan.

Bij ‘project 1’ zijn drie meiden vandaag begonnen met het sausen van een woon-leef kamer bij een oudere mevrouw. Toen we aankwamen kregen we van alles te eten en te drinken. We zijn begonnen met het afdekken en verplaatsen van meubels en spullen. Daarna hebben we de muren geschuurd, geprimerd en vervolgens gesausd. Tussendoor werden we verwend met eten en kregen we een mini cursus Hongaars.

Een ander deel van de groep (8 personen) begon met een keuken zetten bij een gezin die alleen een wasbak en een gasstel had. De andere helft begon met het schuren van de muren en heeft daarna geverfd. Aan het einde van de dag zijn er drie muren geverfd van de woonkamer. Aan de reacties van de mensen te zien waren ze hier erg blij mee. Alles schoongemaakt omdat het erg vies en vettig was. Tussendoor lekker geluncht  met de groep en daarna drie muren wit en een muur van de keuken groen geverfd. Aan het einde van de dag alles schoon gemaakt opgeruimd.

De mensen van ‘project 3′ hebben zich vandaag ingezet voor een gezinnetje met een appartementje. We hebben het behang van de muren gehaald, de vloeren eruit gesloopt en alle spullen zo efficiënt mogelijk in een kamer gepropt, zodat we in de andere kamer aan de slag konden. Tussendoor is er nog een plafond gesausd. Aan het einde van de middag hebben we geprobeerd het huis zo leefbaar mogelijk achter te laten, wat er op neerkwam dat we ervoor hebben gezorgd dat de kastdeuren open kunnen en de matrassen op de grond leggen… Kort samengevat: morgen is er nog genoeg te doen!

Rond 6 uur kwamen we weer met z’n allen bij elkaar voor het avondeten, dat alweer voor ons was klaargemaakt. Ook vandaag hebben we lekker een duik genomen in de rivier.

We hebben vandaag veel van de cultuur gezien en we hebben ons erover verbaasd dat gezinnen zo arm zijn, dat het zelfs niet mogelijk is om bijvoorbeeld een muurtje te verven. We zijn dankbaar dat we iets voor hen kunnen doen en we hopen aan het einde van de vakantie ook iets moois voor hen achter te laten!

Geef je reactie