Zonnehoed

Rondom het conferentiecentrum – wat destijds met behulp van Samarita is gerealiseerd- worden jaarlijks vele kerkelijke activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt van deze activiteiten ligt zeker in het samenkomen van jongeren tijdens de zomermaanden in verschillende zomerkampen. De zomerkampen worden georganiseerd voor de eigen jeugd en kinderen van de gemeenten. Maar ook voor o.a. zigeunerkinderen uit de omgeving.
Doordat Oekraïne een landklimaat heeft zijn de zomermaanden erg warm en lopen de temperaturen op tot 45gr C. Dit geeft een beperking voor de activiteiten die tijdens de zomerkampen worden georganiseerd. De predikanten hebben het besluit genomen om een aanwezige schuur (opslagplaats) om te bouwen tot een overkapping, waaronder de activiteiten kunnen gaan plaatsvinden. Samarita is gevraagd om hieraan een bijdrage te leveren tijdens de werkvakantie. Door een vakkundig gemeentelid zijn tekeningen uitgewerkt en is er een calculatie gemaakt. Tijdens de werkvakantie hebben de deelnemers deze `klus` geklaard, hiermee kunnen de jongeren in Oekraïne voortaan verantwoord op zomerkamp, waar de jongeren en kinderen van de gemeenten altijd naar uitzien. Het zijn voor hen hoogtepunten in het kerkelijk jaar.

Vastgesteld budget is € 2300,00 voor het leveren van de materialen. Deze materialen zijn bij plaatselijke bouwmarkten ingekocht. Samarita heeft in samenwerking met Koers vakanties (JBGG), dit project uitgevoerd. Het budget is door de jongeren van de werkvakantie zelf gefinancierd.

De werkzaamheden zijn tijdens de werkvakantie 2019 afgerond.