Instortingsgevaar

Voor een arm gezin te Sâbed, waar werkgroep Rhenen in 2016 in de woning de muren heeft geïsoleerd, is nu de vraag gekomen om het afdak te vervangen, omdat deze op instorten staat en de woning hierdoor schade gaat oplopen. Dit project is in januari 2018 geïnventariseerd. De situatie is schrijnend, geen water, geen badkamer… we worden er stil van.
Het water wordt elders in het dorp gehaald met behulp van flessen etc. Het dak is destijds provisorisch door de vader gemaakt, maar zonder fundering etc.
Het geheel moet vervangen worden, waarbij er ook een deugdelijke fundering en vloer aangebracht gaat worden. Ook is het de bedoeling dat deze ruimte dichtgemaakt wordt, zodat deze ruimte ook als leefruimte gebruikt kan worden. Het gezin bestaat uit een vader, moeder en vijf kinderen. De oudste twee dochters zijn inmiddels opgevangen in Lydiahome in Marosvásárhely. Dit was noodzakelijk omdat de ouders niet de nodige zorg en middelen hebben om het totale gezin te onderhouden. De vader heeft af en toe werk in Hongarije.
Ondanks de grote zorgen van dit gezin, is het in de kleine woning warm en ziet het er netjes uit. Het hout waarmee de woning warm gestookt wordt, wordt door een andere organisatie bekostigd.
Graag willen wij dit gezin opnieuw een stapje voorwaarts helpen en afhankelijk van het aantal deelnemers en de ervaring van de deelnemers zal dit project tijdens de werkvakantie uitgevoerd worden.
Dit project is tijdens de werkvakantie 2018 gerealiseerd.