Ik heb geen mens

We ontmoeten een eenzame vrijgezelle Roemeense man, woonachtig in een klein appartementje op de begane grond in Nagyvárad (Oradea). Deze man leeft van een uitkering in verband met zijn beperkingen; hij heeft diabetes en daardoor is hij inmiddels 1 been kwijtgeraakt.
De aanpassingen zoals wij die in Nederland kennen, zijn in Roemenië niet denkbaar. De ruimte in zijn appartement is erg klein, de deuropeningen zijn niet geschikt voor een rolstoel. Ook de entree van het appartementengebouw is niet functioneel. Er is een hellingbaan, maar deze is onbruikbaar. Een andere aanpassing is gemaakt, maar deze is eveneens niet bruikbaar.
Toch is de man erg optimistisch. Maar als we zijn verhaal horen dan willen wij deze persoon graag helpen. Hij heeft geen familie en vrienden. Vanuit het Juliahome in Nagyvárad (Oradea) ontvangt hij een warme betrokkenheid en hij komt regelmatig naar de Bijbelstudie in Juliahome. Daarom vraagt onze contactpersoon deze man te helpen met de verbouw van de badkamer. Het is een hele kleine ruimte, maar voor een rolstoel niet toegankelijk. Hij wil graag een `inloopdouche`, een wastafel (met een spiegel op zijn gewenste hoogte) en een toilet.
De werkzaamheden bestaan uit:
– verwijderen van de oude badkamer incl. wandtegels
– aanbrengen van tegels in de hele ruimte
– aanbrengen van een in hoogte verstelbare wastafel
– aanbrengen van toilet

Toen wij hem een doucherolstoel aanboden, was hij helemaal blij verrast! Hij wist niet dat zoiets bestaat. Wij willen deze graag voor hem aanschaffen.
Dit (technische) project hopen we tijdens de werkvakantie 2017 te kunnen realiseren. Wij zoeken hiervoor sponsoren, kunt u ons helpen?

Door een financiële bijdrage is dit project door een plaatselijke aannemer -in 2017- gerealiseerd.