Heb jij je naasten zo lief als jezelf?!

In Roemenië en Oost-Europa wordt de situatie steeds ‘eenvoudiger’, aangezien de overheid de controle over de coronapandemie is verloren. Er zijn dagelijks veel besmettingen met uiteindelijk overlijden tot gevolg. In onze gemeente zijn al verschillende leden overleden als gevolg van het virus. De meesten van hen waren op leeftijd en/of hadden ook andere aandoeningen.

Het kerkelijk leven is zeer beperkt, maar het geloof van de christenen is sterker!

Juist in deze tijd is extra energie gestoken in diaconale hulpverlening. De reguliere ouderenzorg in de gemeente is aangescherpt, we proberen hen in hun eenzaamheid bij te staan. Ook organiseren wij vanuit de gemeente een grote diaconale hulpverleningsactie voor zigeunergroepen. De zigeuners verkeren in een moeilijke situatie; omdat zij veelal slecht verzorgd zijn worden zij beschouwd als de verspreiders van het Covid-19 virus. Gevolg hiervan is dat de zigeuners geen werk krijgen en ze worden in de winkels niet toegelaten. Daarom geven wij hen voedsel en tegelijkertijd ook christelijke lectuur, o.a. de Bijbel en boekjes van John Bunyan (ontvangen via Stichting Samarita). Wij weten niet of de boeken gelezen worden, maar de Heilige Geest heeft Zijn soevereine wegen.

Voor ouderen en mensen met oogproblemen wordt een grootletter Bijbel gedrukt; we beschikken over het evangelie van Johannes. Deze mensen zijn er heel blij mee!

De financiële en materiële steun die wij via Stichting Samarita in het voorjaar 2020 ontvingen, was een groot geschenk voor ons. Hiermee konden we veel mensen helpen.

We zien de komende wintermaanden met grote zorg tegemoet. De voorraden van voedsel zijn beperkt, de boeken zijn bijna allemaal op en we hebben geen financiële buffer kunnen opbouwen dit jaar. Maar God zal voorzien, zoals Hij altijd deed. Bewaar ons in uw gebeden!

Stichting Samarita vraagt uw gebed voor de situatie in Oost-Europa. U kunt ook helpen door een gift over te maken voor dit project.