2 onder 1 dak

Aangrijpend hoe de man zorg draagt voor zijn minder valide vrouw en zus. De eenvoudige woning staat in Episcopia/Püspöki, ongeveer 5 km van Nagyvárad (Oradea).
De woning maakt een verzorgde indruk; we worden hartelijk ontvangen door de man. Bij binnenkomst van hun slaap/woonkamer “staat” zijn vrouw op bed. De beide benen van de vrouw zijn afgezet. Dit heeft te maken met een ontsteking ten gevolge van een verwonding tijdens het werken op het land. De man verzorgt zijn vrouw met veel liefde.
Zijn zus woont bij hen in, in een naastgelegen slaapkamer. Recent heeft zij een operatie ondergaan, bij haar is het linkerbeen net boven de knie afgezet. Dit is het gevolg van dichtgeslibde aderen. Ook voor haar is haar broer mantelzorger. De kamer van het echtpaar is in 2016 opgeknapt en ziet er keurig uit. De kamer van zijn zus is echter aan een grondige opknapbeurt toe. Met name ook voor haar broer, zodat hij eenvoudiger met een rolstoel kan rijden en de verzorging kan volhouden.

Dit echtpaar en zus maken deel uit van het poor-family project en daarom krijgen zij een bijdrage van Deputaatschap Bijzondere Noden. Vanuit het Juliahome uit Nagyvárad (Oradea) krijgt dit gezin regelmatig een voedselpakket en meerder keren per week wondverzorging.

Wij willen dit echtpaar en hun zus helpen met de volgende werkzaamheden:
– Stucen van de binnenmuren van de slaapkamer van de zus en het voorportaal
– Een verlaagd plafond aanbrengen en isolatie in de slaapkamer van de zus en het voorportaal
– Schilderen van de binnenmuren van de slaapkamer van de zus en het voorportaal
– Vloer aanbrengen en voorzien van laminaat in de slaapkamer van de zus
– Verlichting aanbrengen in haar slaapkamer
– Raamkozijn voorzien van een gordijn
– De woning rolstoel-toegankelijk maken middels een betonnen hellingbaan
– Aanbrengen van een pad vanuit de woning naar de straat

Dit project is tijdens de in 2017 uitgevoerd. Wat waren deze mensen dankbaar voor het werk dat is gedaan.

Maak dan uw gift over op IBAN: NL92 RABO 0113 1581 14 o.v.v. gezin Nagy.