Zonnehoed

Rondom het conferentiecentrum – wat destijds met behulp van Samarita is gerealiseerd- worden jaarlijks vele kerkelijke activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt van deze activiteiten ligt zeker in het samenkomen van jongeren tijdens de zomermaanden in verschillende zomerkampen. De zomerkampen worden georganiseerd voor de eigen jeugd en kinderen van de gemeenten. Maar ook voor o.a. zigeunerkinderen uit de omgeving.
Doordat Oekraïne een landklimaat heeft zijn de zomermaanden erg warm en lopen de temperaturen op tot 45gr C. Dit geeft een beperking voor de activiteiten die tijdens de zomerkampen worden georganiseerd. De predikanten hebben het besluit genomen om een aanwezige schuur (opslagplaats) om te bouwen tot een overkapping, waaronder de activiteiten kunnen gaan plaatsvinden. Samarita is gevraagd om hieraan een bijdrage te leveren tijdens de werkvakantie. Door een vakkundig gemeentelid zijn tekeningen uitgewerkt en is er een calculatie gemaakt. Tijdens de werkvakantie gaan de deelnemers deze `klus` klaren, zodat de jongeren in Oekraïne straks ook verantwoord op zomerkamp kunnen, waar de jongeren en kinderen van de gemeenten altijd naar uitzien. Het zijn voor hen hoogtepunten in het kerkelijk jaar.

Vastgesteld budget is € 2300,00 voor het leveren van de materialen. Deze materialen worden bij plaatselijke bouwmarkten ingekocht. Samarita werkt samen met Koers vakanties (JBGG), deze organisatie -gaat deze zomer met een enthousiaste jongerengroep- aan de slag bij dit project. Het budget wordt door de jongeren van de werkvakantie zelf gefinancierd, helpt u hen een handje mee? sponsor dan een van de deelnemers.

De werkzaamheden (begin juli) aan dit project zijn gestart, de deelnemers gaan het project -tijdens de werkvakantie- afronden.