Voertuig voor hulp in Oekraïne

Enkele berichten van ons contactpersonen uit Rivne (Oekraïne), n.a.v. de overstromingen door de explosie van de Kachovka-dam;
`Heel erg bedankt! we willen boodschappers van vrede en steun zijn voor de mensen die in het oorlog -en overstroomgebied wonen. Nu is het een belangrijke periode voor deze mensen, omdat wij nu zout en licht zijn in het aangezicht van hun omstandigheden. We bidden dat God ons de wijsheid zal geven over wat we moeten doen en op welke wijze. We willen opnieuw auto hebben, met douchruimte, wasmachine en kookgelegenheid. Als jullie kunnen helpen zou dat geweldig zijn. Er is veel hulp nodig rond Kherson, maar meer dan 30 dorpen zijn daar overstroomd`. Uiteindelijk is besloten het voertuig om te bouwen tot mobiele tandartsenpraktijk.

De voorgangers en andere medewerkers -waar wij contact mee hebben- gaan helpen om huizen weer op te bouwen en voedsel te verstrekken, de auto zal in veel dorpen ingezet worden.
Inmiddels is er een geschikt voertuig gevonden in Nederland, wat ingezet kan worden voor het doel. Vanuit Oekraïne is het voertuig opgehaald. Inmiddels wordt de auto gebruiksklaar gemaakt. De auto wordt uitsluitend ingezet voor burgers en vluchtelingen die geen toegang hebben tot schoon en warm water.

`Er zijn gelukkig meer organisaties die op deze wijze hulp verlenen, echter het kan ook misgaan, zoals je op enkele afbeeldingen ziet
Dank dat Samarita ons steunt in dit moeilijke, maar gezegende werk. We hopen en bidden dat God zal blijven beschermen, dan kan er van alles gebeuren… bid voor Gods bescherming van het team. Trouwens, op zondag 2 juli hebben wij opnieuw een doopdienst, veel vluchtelingen willen gedoopt worden en een verbond met God aangaan`.

Het voertuig is inmiddels gekocht, in samenwerking met o.a. Kom over en Help, Bijzondere Noden.