Julia Daily Care Project

Sinds eind 2014 worden kinderen na schooltijd met open armen ontvangen in Julia Home in Nagyvárad (Oradea). Dagelijks krijgt een groep van ongeveer vijfentwintig kinderen hulp bij hun huiswerk, warme maaltijden, Bijbellessen, liefde en gezelligheid. Het gaat om kinderen die uit een moeilijk sociaal milieu komen en kampen met psychische en spirituele problemen. De hulp en gezelligheid die ze krijgen is dus niet vanzelfsprekend voor ze!

Krisztina is één van de meisjes uit de groep, nog wat onzeker en stil aanwezig. Ze is opgegroeid in een huis waar moeder veel moet werken voor een laag inkomen en vader agressief is door de vele alcohol die hij gebruikt. Grootmoeder is oud en vaak ziek, en een oom met tbc woont ook in het schamele, vieze huisje wat ze huren. Regelmatig kon Krisztina niet naar school, waardoor ze een achterstand ontwikkelde. Nu ze naar Julia Home komt, bloeit ze op. Ze voelt zich geliefd en geaccepteerd, gewoon om wie ze is.

Werkgroep Ede zet zich in voor dit doorlopende project. Vanuit christelijk perspectief wordt er hulp geboden aan deze kinderen en hun familie. Ze krijgen begeleiding en (Bijbelse) houvast zodat ze weerstand leren bieden aan de problematiek waarin ze opgroeien, om zo uiteindelijk volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Wilt u dit project steunen? Maak dan een gift over op IBAN: NL52 RABO 0103 5657 28 onder vermelding van Julia Daily Care project