Loze leiding

Situatie

Dit arme gezin uit Călușeri bestaat uit een moeder met haar 2 kinderen. Van haar eerste man heeft zij een zoon (Janos 17 jaar) en van haar tweede man een dochter (Erika, 12 jaar). Zij is tweemaal getrouwd geweest, maar beide mannen zijn overleden. Ze vrouw is mentaal zwak en kan het huishouden nauwelijks overzien. In 2021 is deze woning aangekocht en deels opgeknapt met behulp van een financierder. De zoon werkt en krijgt naast zijn salaris een vergoeding van € 250,00 omdat zijn vader is overleden. Van dit geld moet het gezin rondkomen. De dochter is nog schoolgaand. De moeder heeft geen werk in verband met haar beperking. De woning is oud maar bewoonbaar. Enkele kozijnen zijn recent vervangen voor kunststof. Binnenkomend in de keuken valt gelijk de enorme hoeveelheid aan spullen op. Een waslijn met de nodige was en enkele katten maken het geheel compleet. Naast de keuken is er een slaapkamer waar de moeder en de dochter slapen. De dochter slaapt op een kleine bank, her en der liggen stapels met kleding. De muur is beschimmeld.

Aan de andere kant van de keuken is een ruimte voor een toekomstige badkamer (met al diversen loze leidingen) en daarnaast de slaapkamer van de zoon. Deze kamer heeft nog enkel glas en tocht erg. Buiten de woning ligt een mooi stukje grond, maar omdat er geen deugdelijk hekwerk staat, is het onmogelijk om dit als groentetuin te gebruiken.

Bij regenachtig weer wordt de verhoogde omloop bij de woning ook nat. Deze ruimte wordt deels ook gebruikt voor opslag en voorraad van spullen.

Doel

Geen badkamer, geen stromend water en tocht zorgen ervoor dat de dochter veel ziek is. Daarom het verzoek om dit arme gezin te helpen. Dit project wil Samarita tijdens de werkvakantie 2023 oppakken. De volgende werkzaamheden willen we graag uitvoeren:

  • Hekwerk plaatsen rondom de tuin, zodat de tuin gebruikt kan worden voor het verbouwen van gewassen.
  • Aanbrengen van een luifel aan de ingang zijde van de woning, zodat men meer droge ruimte krijgt voor opslag en voorraad.
  • Badkamer realiseren met een douche en wastafel. Ook het nodige leiding- en tegelwerk aanbrengen.
  • Aanleggen warmwatersysteem voor de douche.
  • Vervangen van enkel glas houten raamkozijnen.
  • Wandtegels in keuken.
  • Sauzen van de verschillende kamers.
  • Enkele meubels (o.a. bed en kasten) leveren.

Samarita wil graag bijdragen in deze moeilijke situatie met name voor de kinderen. We hopen dat door deze hulp de kinderen zich beter kunnen ontwikkelen en het gezin zich in de toekomst zelfstandig kan redden. Deels worden werkzaamheden door een plaatselijke aannemer uitgevoerd, daarnaast willen wij tijdens de werkvakantie de overige werkzaamheden oppakken.

Degene die hebben bijgedragen aan dit project, heel hartelijk bedankt.