Het roze huis

Situatie

In een uitgebouwde woning in het dorpje Cetariu, zo’n 15 minuten rijden vanaf Oradea, woont een ouderechtpaar met 9 kinderen. De vader heeft een vaste baan en daarnaast is hij altijd werkzaam aan de woning. Hij is al enkele jaren bezig met het afronden van een aanbouw. Deze aanbouw is deels al in gebruik als slaapkamer voor de oudere kinderen. De muren zijn nog niet geïsoleerd. Het andere deel van de aanbouw wordt ingericht als keuken.

De bestaande leefruimten zijn nog in de oude woning te vinden, bestaande uit 2 kamers. In beide kamers wordt geslapen en een kamer is ook keuken en woonkamer. Deels zijn de raamkozijnen al vervangen door kunststof geïsoleerde kozijnen. Opvallend is de slechte vloer in de woning. Deze is zeer ongelijk, er zitten ook gaten in.

De kinderen zien er verzorgd uit. De woning hangt vol met was. Graag helpen wij dit gezin, vooral om de kinderen een betere toekomst te bieden en meer privacy.

Doel

Het is de bedoeling dat dit gezin wordt geholpen tijdens de werkvakantie in de zomer van 2023. Deels worden werkzaamheden uitbesteed aan een plaatselijke aannemer. Aan hem wordt opdracht gegeven om voorafgaand aan de werkvakantie de overige kozijnen te vervangen voor kunststof geïsoleerde kozijnen. Ook zal de vloer in de bestaande woning vervangen worden door een deugdelijke betonvloer. Tijdens de werkvakantie kunnen de muren rondom de kozijnen worden afgewerkt en de vloer voorzien worden van een laminaatvloer. De muren krijgen opnieuw een kleurtje (donker- en lichtroze).

Aan de buitenzijde van de aanbouw wordt de muur tevens voorzien van isolatieplaten. Dit is in Roemenië een gebruikelijke wijze van isoleren. Nadien is het de bedoeling dat de isolatieplaten worden afgesmeerd en vervolgens gesausd in een kleur.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de zomer van 2023 door de deelnemers van de Koers werkvakantie.