Chaos

Het bezoek aan dit gezin, vergeten we niet snel. De enorme warmte van een brandend kacheltje op deze bovenverdieping was vreselijk. We hebben de deur opengelaten omdat we zuurstof tekort kwamen. Helaas is deze vrouw alleen gelaten, nadat zij zwanger was van haar vierde kindje, nu drie jaar geleden. De oudste zoon is verstandelijk beperkt en heeft epilepsie. Omdat deze jongen niet naar school gaat en niet alleen kan zijn, is de moeder niet in de gelegenheid te werken. Het inkomen is heel beperkt, ze krijgt alleen een bijdrage voor de kinderen.
De sociale omstandigheden zijn ontzettend moeilijk en dat heeft zijn weerslag op het huishouden: een verwaarloosde situatie in huis wat betreft het voedsel, de hygiëne, een grote puinhoop van spullen en kleding.
We willen deze bovenwoning opknappen, o.a. muren schilderen, deurkozijn vervangen, badkamer opnieuw tegelen. Ook is gevraagd om stapelbedden en kasten. We willen naast deze materiële zaken zeker ook sociaal dit gezin ondersteunen tijdens de werkvakantie 2018, zodat er -ook voor de kinderen- een prettig leefklimaat ontstaat.