Vriendenreis

Het mag de ‘Samarita vriendenreis’ worden genoemd, zoals we het vorig jaar (mei 2018) voor het eerst hebben ervaren met als conclusie ‘zeker voor herhaling vatbaar’. En daarom willen wij in DV 2020 opnieuw een soortgelijke reis organiseren, maar dan met een speciaal tintje. Want volgend jaar hopen we er een ‘jubileum`vriendenreis van te maken. Even de toelichting van ‘Van Dale’ die zegt t.a.v. jubileum `feest ter herinnering aan het feit dat iets rond een aantal jaren geleden gebeurd is` En dan vraagt u zich af `wat is er dan gebeurd en wanneer…?’

In mei 2019 was het 10 jaar geleden dat Samarita officieel van start is gegaan. Toen niet gedacht en niet durven hopen dat we een decennia lang dit prachtige werk hebben mogen doen voor de Hongaarse christenen Roemenië en Oekraïne. De daadwerkelijke hulp gaat niet buiten de vriendschappelijke en waardevolle contacten om. Vele vriendschappen zijn ontstaan met christenen daar en hier… grenzen vallen weg, afstand wordt overbrugd, er zijn verbindingen gelegd en ontstaan en dat kan niet anders van waarde zijn dan alleen de binding die er is met God en Zijn Woord. De Heere laat in dit werk van Samarita zien dat Hij regeert en alles in Zijn hand heeft.

Daarom, vrienden van Samarita; we mogen opnieuw onze krachten en energie inzetten en willen graag jullie erbij betrekken om dit werk een extra dimensie te geven. Als eerste kan dit niet zonder de hulp en zegen van de Heere. Daarnaast hebben we elkaar nodig, voor jullie als betrokkenen en vrienden willen wij daarom opnieuw een vriendenreis organiseren in de mei maand van het jaar 2020.
Er wordt bewust voor deze maanden gekozen omdat dan de weersomstandigheden gunstig zijn met aangename temperaturen. We willen deze reis weer gaan voorbereiden met een afwisselend en boeiend programma:

  • u maakt kennis met verschillende contactpersonen en hun werkzaamheden in en rond Marosvásárhely (Târgu Mureș),
  • we bezoeken arme families die in de achterliggende jaren geholpen zijn door Samarita,
  • zondag bezoeken we de Hongaarse Reformatus kerk. Tijdens de dienst is er een tolk die vertaald in het Nederlands,
  • er is ruime gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en gesprek, tijdens de verschillende gezamenlijke momenten o.a. reizen, tijdens de maaltijden, e.d.

Het betreft een 3-daagse reis, van zaterdag t/m dinsdag. We reizen met het vliegtuig. De datum zal na inventarisatie nader worden vastgesteld. De kosten voor deze reis zijn voor eigen rekening. Om praktische redenen is het aantal deelnemers (beperkt) mogelijk tot max. 20 pers.

Mocht de belangstelling zijn ontstaan voor deze jubileumreis, om (nader) kennis te maken met het werk van Samarita, dan zien en horen we dit graag van u/jou. Wellicht voelt u dan ook de behoefte om daadwerkelijk tijdens deze reis een steentje bij te dragen aan één van de projecten die dan centraal zal staan.

Vriendschap met Samarita en/of warm gemaakt voor deze jubileumreis…? Laat dit weten door te mailen naar rhenen@samarita.nl. Hierop wordt u nader geïnformeerd over deze reis.

We zien uit naar deze waardevolle vriendschapsreis DV 2020!