Opnieuw een hartenkreet uit Roemenië en Oekraïne

Wat maken onze broeders en zusters in Roemenië mee?
‘Als eerste het besef: we zijn niet waakzaam geweest. We hadden het goed, maar we krijgen nu een klap in het gezicht, op ons hart. Dit zal terugleiden naar de Heere, Oost-Europa moet terugkeren naar God en schuld belijden. Mij bestormen gevoelens van moedeloosheid, vrees en haat. Die zouden er niet moeten zijn.’ Kort samengevat beschrijft Ds. Visky zo zijn eerste reflectie op de inval van Rusland in Oekraïne.

Wat staat hen te wachten?
Vermoedelijk zullen duizenden vluchtelingen hun heil in Hongarije en Roemenië zoeken. ‘Wij kunnen zelf amper de energierekeningen betalen, de Roemeense economie staat op instorten. Toch zullen we de vluchtelingen verzorgen en aan hen hoop en liefde geven’.

Welk verzoek kregen we?
‘Bid voor ons, want in Oost-Europa worden we nu gezift door satan. Moge onze Heere Zich over ons ontfermen.’

Hoe gaat het met onze contactpersonen uit Oekraïne?
Een paar dagen geleden spraken we kort met de vrouw van één van de Hongaarse predikanten, van wie de man een kleine Oekraïense gemeente dient. Samarita werkt al langere tijd met 4 kleine Oekraïense gemeenten samen. Zij heeft haar kinderen naar Hongarije gebracht. Ze maakt zich grote zorgen over de agressie waarmee de Oekraïeners worden behandeld. ‘De zorgen zijn groot, de toekomst is onzeker, maar we weten dat de Heere Jezus machtiger is dan Poetin en Zelensky. Het zal nooit meer worden als tevoren.’

Wat kunnen we voor hen doen?
Die inventarisatie wordt nu gestart, door haar en de predikanten. We verwachten op korte termijn een aantal hulpvragen.

Wat vragen we aan jullie, onze trouwe achterban?
Gebed om herstel van de vrede, een wapenstilstand, maar bovenal om bekering.
Laten we gehoor geven aan de oproep van Paulus, in Rom 12 : 13 a ‘Deelt mede tot de behoeften van de heiligen’. Waarbij de kanttekening staat: ‘Hebt gemeenschap aan de noden van de heiligen.’

Toen we u 2 jaar geleden opriepen om ons te steunen i.v.m. Covid-19 waren we zeer verwonderd over uw gulle gaven. Opnieuw doen we een oproep, om een gift over te maken naar: IBAN: NL92 RABO 0113 1581 14, o.v.v. noodhulp Oost-Europa of klik hier.