Nieuwe voorzitter

Mijn naam is Maurits van Essen. Ik ben 48 jaar, getrouwd met Pauline en vader van 3 kinderen: Marie-Elise (17), Rosalie (16) en Diether (13). In het dagelijks leven werk ik bij HSO, een Microsoft Partner, die bedrijfssoftware implementeert. Dit is vooral zittend werk. Om toch wat beweging te hebben wandel ik 1x per week een rondje. Vaak is dat met Henrik Roza. Via zijn verhalen werd steeds meer mijn interesse voor de Stichting Samarita gewekt. Na een kennismaking met de predikanten Istvan Lőrincz en Atilla Pál sloeg dit om in nieuwsgierigheid. Vorig jaar zijn Pauline en ik meegeweest met een sponsorreis. We hebben daar een aantal projecten bezocht die door diverse werkgroepen van Samarita zijn uitgevoerd. Verder maakten we kennis met de gemeente in Osorhei (ds. I. Visky) en met Julia Home waar Sándor-Zsolt Szabó een presentatie verzorgde over het werk van dit huis. Door deze reis raakte ik meer op het werk van Samarita betrokken.

Eind vorig jaar vroeg Henrik op één van onze wandelingen of ik er over na wilde denken om voorzitter te worden van de Stichting Samarita. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Graag zet ik me met de andere enthousiaste bestuursleden de komende periode in voor Samarita. De achterliggende jaren is er veel opgezet, mede onder leiding van de heer Van den Brink en dankzij adviezen van de heer Schipaanboord. Ik zie er naar uit dat het werk kan uitbreiden door meerdere werkgroepen te laten draaien, door een constantere bron van (bedrijfs)sponsoring te realiseren en meer aandacht te geven aan evangelisatie initiatieven.