`Het ontbrak aan de nodige bedden…`

De situatie van de familie tot deze zomer (2019) was behoorlijk bezorgd en slecht. Het dak van hun huis lekte hevig, met verscheidene gaten erin, de ramen waren erg oud en de bouten / scharnieren waren zo opgebruikt dat ze nauwelijks konden worden gesloten. Hierdoor was het in huis snel afgekoeld.  

Een ander probleem was het gebrek aan bedden en ruimte. Deze familie heeft tien kinderen, waarvan sommige tieners zijn. Het ontbrak aan de nodige bedden, deze werden echter geleverd in de zomer, dankzij uw hulp. Het gebrek aan ruimte was ook opgelost in sommige opzichten, omdat stapelbedden werden gebruikt en dit was een geweldige oplossing voor het gezin. 

De familie werd persoonlijk meerdere malen geholpen door mijzelf en mijn familie, maar niet door mijn gemeente. Als een serieuze, hard werkende man, maar ongelukkig, en ook bekend door veel mensen uit onze stad, ontving hij gedurende de tijd kleine hulp van verschillende mensenMaar geen substantiele hulpHet gezin is nu al een tijdje in grote financiële problemen, vooral omdat de vader geen moeilijke/ zware werkzaamheden kan doen, vanwege zijn serieuze rugklachten. Daarom is hun leven niet vergelijkbaar met dat van een normaal gezin, waarmee we tot op heden bekend zijn. Ze kunnen zich naast het voedsel geen andere dingen veroorloven/bieden voor hun kinderen, zelfs niet de nodige kleren (ze ontvangen kleren van verschillende mensen, onder andere van mezelf). Zij kunnen niets anders dan alleen het meest vereiste van voedsel te kopen.  

Tha, zijn gehele familie was ontzettend dankbaar en blij voor de ontvangen hulp van uw team. Jullie hulp betekende een geweldige deal/oplossing voor hen, met een veiliger, schoner, warmer huis, een goed dak, nieuwe bedden, enzovoort. Eerst dacht hij dat dit niet mogelijk zou zijn voor hen, om een dergelijke kans te krijgen dat mensen zich zo goed voor hen inzetten en vrijwillig hun best doen. Dus, samengevat kunnen zij hun dankbaarheid niet in woorden uiten. 

Hun huis is nu warmer en leefbaar, omdat de muren niet meer NAT  (verf) en vochtig zijn, elk kind heeft zijn eigen bed en het hele huis en de accommodatie ziet er beter uit dan voorheen. 

Persoonlijk weet ik niet echt waar zij op gerekend hebben. Zeker, zonder de hulp van goedhartige mensen, zouden ze een extra moeilijke tijd hebben gehad. Ik ben er zeker van dat ze nog (evenveelhulp nodig zullen hebben om een beter bestaan, een beter leven in de toekomst te kunnen krijgen.