`Het ontbrak aan de nodige bedden …`

Het verhaal van dit arme gezin, geschreven door de plaatselijke predikant uit Lugoj:

De situatie van de familie tot deze zomer (2019) was behoorlijk zorgelijk en slecht. Het dak van hun huis met veel gaten erin lekte erg, de ramen waren erg oud en de bouten en scharnieren waren zo oud dat de ramen nauwelijks konden worden gesloten. Hierdoor was het in huis snel koud ‘s avonds.

Een ander probleem was het gebrek aan bedden en ruimte. Deze familie heeft tien kinderen, waarvan sommige tieners zijn. Het ontbrak aan de nodige bedden. Deze werden echter geleverd in de zomer, dankzij uw hulp. Het gebrek aan ruimte was ook opgelost in sommige opzichten, omdat stapelbedden werden gebracht. Dit was een geweldige oplossing voor het gezin.

De familie werd persoonlijk meerdere malen geholpen door mijzelf en andere familieleden, maar helaas niet door mijn gemeente. Als een serieuze, hard werkende man, maar ongelukkig en ook bekend door veel mensen uit onze stad, ontving hij af en toe wat hulp van verschillende mensen. Maar geen substantiële hulp. Het gezin is nu al een tijdje in grote financiële problemen, vooral omdat de vader geen moeilijke/ zware werkzaamheden kan doen, vanwege zijn ernstige rugklachten. Daarom is hun leven niet vergelijkbaar met dat van een normaal gezin. Ze kunnen zich naast het voedsel geen andere dingen veroorloven en kopen voor hun kinderen evenals de nodige kleren (ze ontvangen kleren van verschillende mensen). Zij kunnen niet anders dan alleen het hoogst nodige voedsel kopen.

Zijn hele gezin was ontzettend dankbaar en blij voor de ontvangen hulp van uw werkgroep. Jullie hulp betekende een geweldige oplossing voor hen, met een veiliger, schoner, warmer huis, een goed dak, nieuwe bedden, enzovoort. Eerst dacht hij dat het niet mogelijk zou zijn voor hen, om een dergelijke kans te krijgen dat andere mensen zich zo voor hen inzetten en vrijwillig aan het werk gaan. Zij kunnen hun dankbaarheid niet in woorden uiten.

Hun huis is nu warmer en leefbaar, omdat de muren niet meer vochtig zijn, elk kind zijn eigen bed heeft en het hele huis en de accommodatie er beter uitziet als ooit.

Persoonlijk weet ik niet echt waar zij op gerekend hebben. Zeker, zonder de hulp van bereidwillige jongeren, zouden ze een nog extra moeilijke tijd hebben gehad. Ik ben er zeker van dat ze nog meer hulp nodig zullen hebben om een beter bestaan, een beter leven, in de toekomst te kunnen krijgen.