Goede zendingsmogelijkheid

Mensen te genezen…

We bidden en werken aan een tweede project en omdat het veel mensen ten goede kan komen, heb ik besloten het ook met u te delen. We hebben veel oude mensen in ons dorp Panit. De meeste leven van € 200,- per maand. Soms is het onbegrijpelijk hoe men de rekeningen kan betalen, eten en medicijnen kunnen kopen. Uit gesprekken met de huisartsen in Panit hebben we begrepen dat deze oude mensen uiteindelijk geen geld over hebben om naar een specialist te gaan, voor een serieuzere medische controle of laboratoriumonderzoeken. Het probleem is niet alleen het geld, maar ook de afstand naar Marosvásárhely (Tirgu Mures). Het is maar 15 km, maar oude mensen zijn niet in staat om met twee of drie bussen van de ene naar de andere dokter te gaan. De kinderen werken en het is niet gemakkelijk om hun werk te missen. Het gezondheidssysteem is het derde probleem. Als je in Roemenië gratis gezondheidszorg wilt, moet je maanden wachten of een dokter kennen. Als je geen geld hebt, sterf je en niemand geeft erom. En als je naar een privékliniek gaat, kost dat veel geld. Onder deze omstandigheden sterven de meeste ouderen helaas zonder medische behandeling.

We hebben vorig jaar een complete medische kliniek met apparatuur van Northorn gekregen. We hebben echografie, ECG, kleine laboratoriummachines en we denken erover om drie medische klinieken te creëren op de bovenverdieping van ons gebedshuis. Momenteel hebben we een internist, een cardioloog, een diabetoloog en een gynaecoloog die ons bij dit project willen helpen. We zijn op zoek naar meer artsen en dan zullen we bij de autoriteiten toestemming vragen om te werken. We hebben wat investeringen nodig om het gebouw geschikt te maken en de praktijken uit te rusten met alles wat ze nodig hebben. We hebben de kamers geschilderd, de parketvloer vervangen, maar we moeten water laten lopen en in elke kamer een wastafel installeren. We hadden nog een echoapparaat nodig voor de gynaecoloog, maar dat is dankzij de steun van Samarita opgelost (zie eerste afbeelding). Al met al hebben we nu een kleine kliniek in ons dorp, waar veel mensen gebruik van kunnen maken, dat is een enorme kans voor de ouderen. We zien dit niet als een bedrijf, maar als een goede zendingsmogelijkheid om mensen te genezen en te helpen in de naam van Jezus.

Op dit moment gaan de uitgaven onze financiële middelen te boven, maar we geloven dat als het van God komt, Hij het zal laten slagen.

Voorganger Tibor Kovács