Bedankt

Heel veel dank voor de materialen die de afgelopen maanden (maart, mei en november) gebracht zijn, onder andere:

  • Matrassen en dekbedden
  • (winter)Kleding
  • Powerbanks
  • Aggregaten

Van onze partner (vanuit deze kerkelijk gemeente is sinds de oorlog een sociaal centrum opgestart, om vluchtelingen te helpen) uit Rivne ontvingen wij in december 2022 het volgende bericht:

Niemand van ons was voorbereid op oorlog. Maar we konden niet achterblijven. Onze deuren staan open vanaf het begin van de oorlog tot op de dag van vandaag. Elke maandag en woensdag ontmoeten we mensen die hun huis hebben verloren. Voedsel en babyvoeding, medicijnen en hygiëneproducten, kussens en dekens zijn wat de mensen nodig hebben en wat wij dankzij u steun  kunnen geven. Niemand was van plan lang te blijven en ze mochten niet meer dan één zak kleren meenemen. Maar omdat de oorlog helaas langer duurt hebben we een gratis kleding- en schoenenwinkel geopend die elke dinsdag en donderdag open is.
Meer dan 12.000 mensen zijn door ons centrum geholpen. De grootste nood van de mensen ligt niet eens in voedsel en kleding, maar in het feit dat ze geen hoop hebben. Daarom besteden we veel aandacht aan persoonlijke communicatie. Er werken meer dan 30 mensen op kantoor, veel hulp geven wij in het verwerken van de persoonlijke oorlogsverhalen. We proberen mee te lijden  en in te spelen op de belangrijkste behoeften van de mensen. We nodigen mensen uit voor verschillende evenementen, groepen en persoonlijke aandacht.