Bedankt voor de winterhulp

Een overzicht van de winterhulp in Oradea en omgeving tot januari 2021. Vooral voor de kerstdagen zijn de vele arme gezinnen, weduwe en weduwenaren voorzien van kleding, voedsel en haardhout (voor de verwarming en koken). Samarita ontving daarbij de onderstaande bedankbrief van ds. I. Visky:

We willen jullie hartelijk bedanken voor alle steun die Samarita in het jaar 2020 aan ons heeft gegeven. Het was een moeilijke tijd, vooral voor oude en zieke mensen en voor degenen die `weggeduwd` zijn in onze samenleving. Echter deze mensen staan juist het meest open voor de liefde van God en de boodschap van het Evangelie. Al onze diaconie-programma’s en acties zijn gericht op de eindeloze liefde van onze Heer. Door de materiĆ«le steun en daarbij getuigenis te geven van De genade van onze Heer Jezus Christus, die rijk was, maar voor ons arm werd, zodat wij door zijn armoede rijk worden.

Gesterkt door (materiƫle) steun en gebeden -van Samarita- voor ons, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk hulpbehoevende mensen te helpen. Wij hielpen oude en zieke mensen en ook de zigeunerkolonie in ons dorp. Veel prachtige dekens die door christelijke vrouwen zijn genaaid zijn uitgedeeld. We noemden deze dekens Tabitha dekens! Bij alles wat is uitgedeeld zijn ook Bijbels uitgedeeld. Vooral voor de jongelui in de zigeunerkolonie. Aangezien de meeste zigeunerkolonies betrokken zijn bij een alfabetiseringsprogramma, kunnen zij ook de Bijbel lezen. We bidden dat de Geest van onze Heer hun hart mag raken.

God heeft ons met Samarita in contact gebracht al vele jaren. Wij hebben veel steun gekregen vooral voor onze diaconie. Wij vragen onze Heere, Samarita overvloedig te zegenen voor jullie liefde en zorg. In jullie toegewijde zorg voor ons straalde de liefde van Jezus Christus uit! En daar zijn we erg dankbaar voor! Besteed alstublieft onze dankbaarheid aan al die broeders en zusters die hebben bijgedragen aan de steun die we van u hebben gekregen!

Bewaar ons in jullie gebeden, ook wij houden u in onze gebeden!